Boot reinigen, Vaaraanslag verwijderen

Reinigen rubber stootrand van een boot

De rubberen of pvc stootrand beschermt de boot tegen beschadigingen die kunnen ontstaat door het stoten tegen bijvoorbeeld de kade. Het is daarom lastig een stootrand te beschermen met een boot wax bijvoorbeeld. Regelmatig reinigen blijft dan de enige optie, naast de mogelijkheid om de stootrand te vervangen voor een nieuw exemplaar natuurlijk. Gevoelsmatig een oplossing wanneer het echt niet anders kan.. En gelukkig kan het anders! 🙂

Bekijk de producten bij deze blog!

Stootrand

Onlangs hebben we een Marinello volledig onder handen genomen qua reiniging, wassen, polijsten en beschermen. Bij deze consoleboot was de stootrand op enkele punten helemaal zwart van de stootstrepen. Tijdens die poetssessie hebben we de rubberen stootrand gereinigd waarbij we de kleine poetsvacht, een boot polijstmiddel (Heavy Gloss Renovator) en een polijstmachine gebruikt hebben. Deze manier leverde een prima resultaat op, alleen weten we nu dat het vele malen makkelijker kan.

Interieurspons met meerdere mogelijkheden

Doordat de stootrand een ronding heeft, is deze wat moeilijker te polijsten. Om deze reden zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve manier die resultaat oplevert maar minder energie kost. Voor het interieur bieden we de Magic Foam interieurspons. Met deze spons is het mogelijk hardnekkige vervuiling te verwijderen van bootkussens, zit delen van PU, vinyl of skay en op plastic ondergronden. Toch het proberen waard of deze wonderspons zijn naam waarmaakt.

De wonderspons is gemaakt van een speciaal schuim waardoor de interieurspons een polijstende werking heeft. Tijdens gebruik breekt de interieurspons langzaam af door de slijtage. Zelf hardnekkig vuil verwijdert u hiermee!

Reinigen rubber stootrand met een spons

We wilden toch weten in hoeverre de Magic Foam interieurspons ook voor de reiniging van de rubber stootrand ingezet kon worden. Gelukkig was het niet moeilijk om nog wat zwarte delen te vinden op de stootrand van de Marinello na een verblijf van ruim 3 weken in Kroatië.

We hebben hiervoor de Magic Foam gebruikt met de boot Allround cleaner. Een klein beetje van de bootreiniger op de allround cleaner aangebracht en voorzichtig, zonder druk, de wonderspons over de zwarte strepen gewreven. Tegelijkertijd zagen we de rubberen stootrand wit opklaren onder de wonderspons. Na deze handeling de stootrand met een licht bevochtigde, schone microveldoek schoonwrijven.

We wisten dat de wonderspons voor veel toepassingen ingezet kan worden, maar dat het zo snel effect zou opleveren hadden we niet verwacht. Wanneer de stootranden van uw boot schoongemaakt moeten worden, dan kunnen we u de Magic Foam met de Allround cleaner zeker aanbevelen!

Meer informatie over het onderhouden van uw boot

Veel artikelen zijn gericht op het onderhoud van een boot. Is deze van polyester, gelcoat of geverfd? De onderhoudsartikelen van Yachtec kunnen u van dienst zijn. Het reinigen van de pvc of rubber stootrand, is een fase binnen het proces van boot onderhouden. In het artikel polijsten en beschermen van polyester in de praktijk vindt u meer informatie over het gebruik van boot onderhoudsproducten voor het polijsten en beschermen van polyester, gelcoat of een gelakte boot.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *