boot poetsen
Boot beschermen, Boot poetsen

Boot poetsen tips

Wie een vaartuig bezit weet dat het boot polijsten één van de mindere kanten is. Het kost tijd en energie. Toch kan het ook ontspannend zijn. Sommige boot eigenaren vinden het schoonhouden van de boot geen enkel probleem. Voor anderen mag dit alles eigenlijk wel gestolen worden. Hoe je het ook went of keert: iedere boot eigenaar heeft er mee te maken. Het liefst ziet ook iedere schipper zijn boot glimmen in de haven. Het is toch altijd leuk als u een compliment krijgt omdat de boot er fantastisch bijligt. Eerlijk is eerlijk, wie houdt er nu niet van een mooi onderhouden boot?!

Bekijk de producten bij deze blog!

Waarom is regelmatig uw boot polijsten belangrijk?

Het weer speelt een belangrijke rol in het onderhouden van uw boot. De zon kan, als uw boot vuil is, ervoor zorgen dat deze vervuiling in het polyester van de boot brandt. Hierdoor vindt er verwering plaats. Kleurechtheid en glans nemen af. Hoe langer het vuil en zout op de boot blijft liggen, hoe meer het verweerd en hoe moeilijker het is om de boot weer mooi glanzend te krijgen.

Daarom is het regelmatig schoonmaken van zo’n groot belang. Door de boot regelmatig te reinigen en te poetsen, voorkomt u dat de poetsbeurt in de winter te veel tijd en gaat kosten. Door de gladde oppervlakken te beschermen met een goede boot wax, is hechting van vuil lastiger waardoor deze zich gemakkelijker laat verwijderen. Vergeet daarbij niet dat regelmatig onderhoud ervoor zorgt dat het niet te lang duurt waardoor het nog enigszins leuk blijft om te doen.

Wat zijn de beste producten voor een boot poetsen?

Voor het poetsen van uw boot zijn meerdere producten geschikt. Wij zetten deze overzichtelijk voor u op een rij. Daarnaast biedt Nuwatersport.nl een Polijsten en Beschermen voordeelpakket waarmee u direct kunt beginnen. Dit actiepakket bevat naast de polijstmiddelen ook een boot wax voor een goede bescherming.

Boot polijsten na het schoonmaken

Sterk verweerde polyester boot poetsen

Voor het verwijderen van diepe krassen, kalkaanslag, verkleuring en oxidatie is de Yachtec Heavy Gloss Renovator de oplossing! Een sterk boot polijstmiddel die handmatig en machinaal verwerkt kan worden. De Yachtec Heavy Gloss Renovator heeft een sterk polijstende werking waarmee zelfs de meest verweerde polyester boten weer in perfecte staat teruggebracht kan worden. Met dit boot polijstmiddel, kunt u gemakkelijk uw eigen boot poetsen en een perfect resultaat behalen.

Licht verweerde polyester boot poetsen

De Yachtec Medium Gloss Renovator verwijdert fijne krassen op polyester en gelcoat. Dit polijstmiddel is geschikt voor boten die vrijwel nieuw of goed onderhouden zijn. De Yachtec Medium Gloss Renovator laat zich zowel machinaal als handmatig eenvoudig verwerken.

Bootwax met licht polijstende werking

De Yachtec Reflex Polish is een unieke combinatie van een bootwax en bootpoets in 1 flacon. Het onderhoudsproduct wordt wereldwijd tot grote tevredenheid gebruikt. De Yachtec Reflex Polish is eenvoudig handmatig te verwerken en reinigt en beschermt uw boot in 1 handeling. Deze bootwax is geschikt voor alle oppervlakken en beschermd tegen zonlicht, zout water, vuil en oliën. Uw eigen boot poetsen en beschermen? De Reflex Polish kan niet ontbreken. Vergeet niet de speciale spons voor het aanbrengen mee te bestellen. Hiermee wordt het nog gemakkelijker!

Langdurige bescherming na het poetsen van uw polyester boot

De Yachtec UV15-Wax is een vloeibare harde wax die voor een zeer lange bescherming zorgt. Na het poetsen van de polyester boot met de Yachtec Heavy- of Medium Gloss Renovator kunt u deze bootwax direct aanbrengen met de applicatiespons. De Yachtec UV15 Wax beschermd tegen Uv-straling, vet, zout water en laat een diepe glans na.

Snel was

Ship & Shine geeft uw boot een perfecte glans. Het product wordt gebruikt om nieuwe en gepolijste lakken te voorzien van een snelle en egale glans. Ship & Shine verfraait en verzorgt de lak uitmuntend. De wax laat na gebruik geen vlammen en hologrammen zien. Ship & Shine bevat geen polijstmiddelen en laat daarom geen witte resten achter op kunststof.

Yachtec Ship & Shine is een was die heel makkelijk in- en uitpoetst. Vooral op boten waar al was (zoals de Yachtec UV-15 wax) opzit, wordt de lak spiegelglad! Het meest verassende van Ship&Shine is dat het geen witte resten achterlaat op het polyester. Ook op donkere lakken poets je het product zonder “banen” zowel in als uit. Ship&Shine laat een dunne waslaag achter dat moeiteloos waterdruppels en kalkresten wegneemt. Dus na het uitpoetsen met de UV15 wax, die een langdurige wax laag achterlaat, adviseren wij u regelmatig Ship & Shine op u boot te zetten. Ship& Shine houdt de waslaag instant en geeft een diepe glans aan het polyester.

 

Startpakket Polijsten en Beschermen boot

Nuwatersport heeft speciaal voor u drie voordeelpakket samengesteld waarmee de boot weer in originele staat gebracht kan worden.

De Heavy- en Medium Gloss Renovator en de Reflex Polish. Beide Renovator boot polijst product zijn geschikt voor het verwijderen van diepe en fijne krassen waarmee de originele glans hersteld kan worden. De Reflex Polish is een boot wax met licht polijstende werking. In 1 handeling wordt lichte vervuiling verwijderd en een beschermlaag achtergelaten. Deze unieke producten kunt u voordelig proberen. Zelf uw boot poetsen? Maak gebruik van de actie en koop uw startpakket vandaag nog!

Tenslotte: Waar poets ik mijn boot?

U kunt uw boot poetsen op verschillende locaties. Simpelweg zijn er twee mogelijkheden. In het water en op de kant.

De meeste vaartuigen worden één keer per jaar geheld. Soms één keer in de twee jaar. Voor een grote onderhoudsbeurt blijft het toch het prettigst om de boot op de kant te hebben. Nuwatersport heeft hier een uitstekend bootpoetspakket voor.

Het reguliere onderhoud gebeurt vaak wanneer de boot in het water ligt. Met regelmatig onderhoud voorkomt u problemen. Schade of slechte plekken worden eerder gezien. Als u uw boot maar 1 keer per jaar zou poetsen ontstaat er achterstallig onderhoud. Daarom is het aan te raden om uw boot regelmatig te reinigen en te poetsen.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis!

Gerelateerde artikelen