Verwering op boot interieur

Het onderhouden van het interieur van uw boot is natuurlijk net zo belangrijk als bijvoorbeeld het schoonhouden en beschermen van het dek en romp. Dit niet alleen om de levensduur van het boot interieur te verlengen maar ook omdat het gewoon fris en schoon is. Gebruik professionele onderhoudsproducten voor het verwijderen de verwering in het interieur.

Producten voor het verwijderen van verwering

Bekijk hier alle producten van NuWatersport.nl voor het verwijderen van vewering van uw boot!
 65.00

Boot Interieur Voordeelpakket

Bevat interieurreiniger, glasreiniger, beschermende lotion en toebehoren. 

 

Lees meer >

 79.50

Boot voordeel schoonmaakpakket

Bevat universele bootreiniger, vaaraanslag verwijderaar en anti-kalk reiniger. Incl toebehoren.
 29.65
 51.80

Heavy Gloss Renovator

Sterk boot polijstmiddel voor diepe krassen. Herstelt de glans.

 

 

.Lees meer >

Wat is verwering?

Hoe ontstaat verwering en hoe kunt u dit voorkomen? Dat zijn 2 hele belangrijke vragen. Het is tenslotte mogelijk om een oplossing voor een probleem te vinden wanneer u weet waardoor het probleem ontstaat.

Verwering ontstaat in een vochtige omgeving. Bij scheepszeilen, bootkappen of zitkussens die vochtig worden opgeborgen ontstaat in de meeste gevallen verwering. Dit zijn donkere schimmelvlekjes die zich niet gemakkelijk laten verwijderen.

Het voorkomen van schimmels in uw boot interieur kan wanneer uw boot schoon is en staat in een droge omgeving: binnen dus. Nu staan de meeste boten gewoon in de buitenlucht. Gedurende de winter is dit vaak vochtig en kan er bij mooi (warmer) weer snel verwering optreden. Zorg tijdens de winterstalling dat u de zitkussens thuis op zolder of in de schuur opslaat. Als het er maar droog is of voldoende luchtcirculatie aanwezig is. De kussens niet opgeslagen opbergen om verwering tegen te gaan.

Verwering in boot interieur verwijderen

Het kan voorkomen dat na het winterseizoen uw boot interieur en zitkussens toch zijn aangetast door het ‘weer’. Deze verwering wordt veroorzaakt door de schimmels die zich in de het bootinterieur of zitkussens hebben genesteld. Heel vervelend maar het verwijderen ervan hoeft geen groot probleem te zijn.

De zitkussens zijn vaak gemaakt van Skai leer. Dit is kunstleer die meer kan hebben dan echte leer. Voor het verwijderen van de schimmel uit de zitkussen, gebruikt u een sterke (interieur) reiniger in combinatie met een harde borstel of de Magic Foam. De naam zegt het eigenlijk al. Deze melamine spons heeft een schurende werking en reinigt, in combinatie met een goede reiniger, tot diep in de poriën. De verwering is hiertegen echt kansloos.

Gebruik de Magic Foam of een harde borstel (nagelborstel) om de ondergrond te schrobben maar test de behandeling altijd op een klein stukje.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Blogs over verwijderen verwering

Meer lezen over het verwijderen van de verwering van uw boot interieur? Klik dan op een van de onderstaande artikelen