Kalkaanslag op uw boot

Het verwijderen van deze hardnekkige vervuiling kan veel tijd in beslag nemen. Door de juiste onderhoudsproducten te gebruiken, weet u zeker dat de aanslag verwijderd kan worden zonder de ondergrond te beschadigen. Wat u nodig heeft is dus een bootreiniger die speciaal ontwikkeld is voor het verwijderen van kalk.

Producten voor verwijderen kalkaanslag

Bekijk hier alle producten van NuWatersport.nl voor het verwijderen van kalkaanslag van uw boot!

Kalkaanslag op uw boot vergt een andere aanpak dan het verwijderen van gele aanslag. Wel dient er gebruik gemaakt te worden van een zuurhoudende reiniger. Deze maakt de kalk week waardoor de aanslag met een hogedrukreiniger of borstel eenvoudig verwijderd kan worden.

Kalkaanslag verwijderen van uw boot

De Kalkverwijderaar van Yachtec is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van kalkaanslag zonder de ondergrond aan te tasten. Deze zuurhoudende reiniger maakt de kalk week en lost het op. Door met een zachte borstel het oppervlak te bewerken, weet u zeker dat er geen aanslag achter blijft.

roeien

roeien

Regelmatig onderhoud

Afhankelijk van het water waar u vaart kan de kalk zich snel weer hechten aan de boot. Door de boot regelmatig te wassen met Splash Shampoo, met een kleine toevoeging van de kalkverwijderaar, zorgt u er voor dat de boot kalkvrij blijft.

Of u de boot heel het seizoen in het water laat of na elke vaart op de trailer laadt , helaas ontkomen we niet aan de kalkafzetting aan de romp of de gele aanslag (vaar snor) onder de waterlijn. Door de boot regelmatig te wassen met een goede bootshampoo, i.c.m. een scheut Kalkverwijderaar, (verdunning 1:4 ) zorgt u ervoor dat de romp glanzend schoon blijft.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Title

Meer lezen over het verwijderen van kalk van uw boot? Klik dan op een van de onderstaande
artikelen