Boot reinigen

Boot wassen tips

Regelmatig uw boot wassen

Dagelijks wordt uw boot blootgesteld aan allerlei vervuilingsinvloeden. Denk hierbij aan insecten, vogels, zout, zonlicht, groene aanslag en zure regen. Door de boot regelmatig te reinigen en te wassen zorgt u ervoor dat uw bezit in goede conditie blijft.De boot zelf wassen hoeft natuurlijk niet veel tijd te kosten. Gebruikt u de juiste producten, dan is het vaak zo gebeurd. Een sterke reiniger en een goede shampoo zijn veelal voldoende voor dit regelmatige onderhoud.

Bekijk de producten bij deze blog!

 99.50

Schoonmaak pakket

Bevat bootshampoo, anti-kalk reiniger en wasborstel. Met gratis emmer!
 19.59

Bootreiniger Meerdere Toepassingen

Krachtige universele bootreiniger tegen vuil, groene aanslag, zwarte strepen en zoutaanslag.
Bestel via deze link een pakket van 5 x 1 liter voor 15% korting!
 47.80

Rilsan Hoek Borstel 25 cm

Zachte wasborstel voor wassen van bovenwaterschip of dek. Krast niet!
 19.26

Hoe vaak moet je de boot wassen?

Hoe vaak u uw boot kunt wassen heeft natuurlijk te maken met de vervuiling en de intensiteit van het gebruik. Logisch natuurlijk maar toch geven wij het aan. Verder hebben ook de gevaren routes of ligplaatsen invloed om de snelheid van vervuiling. Een boot wassen kan uitgevoerd worden met een shampoo of reiniger. Een boot shampoo is over het algemeen niet agressief qua reiniging waardoor de nadruk voor een shampoo ligt op het onderhouden van de boot.

Is het oppervlak sterk verontreinigd, dan is het belangrijk dat deze eerst goed gereinigd wordt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een boot reiniger. De Allround Cleaner is een milde bootreiniger die uitstekend werkt op lekstrepen, groene aanslag, vet en loszittend vuil. Het wassen van uw boot kan dus dagelijks of wekelijks gedaan worden. Een puts vullen met water, een heel klein scheutje Splash shampoo en dan met een telescoopsteel en borstel lekker het dek wassen. Of een goedkopere oplossing met een korte handborstel of met een borstel met een lange steel. Afspoelen met schoon water en klaar is de klus.

Doet u dit met regelmaat, dan zult u zien dat het weinig tijd kost. Is de vervuiling eenmaal meer aangehecht, dan kost het gewoon ook meer tijd.

Uw boot zelf wassen met professionele onderhoudsproducten

Uw boot zelf wassen en reinigen is dus absoluut geen probleem. Belangrijk zijn de producten. Goede producten die doen wat ze beloven en prettig in gebruik zijn. Voor het regelmatig wassen van een schip zijn er eigenlijk maar 2 onderhoudsproducten nodig. De boot reiniger en de shampoo.

  • De Allround cleaner is een multifunctionele boot reiniger die nagenoeg voor alles gebruikt kan worden. Het verwijderen van lekstrepen, los vuil, vettigheid of groene aanslag, voor de Allround Cleaner allemaal geen probleem.
  • Boot shampoo met een beschermende wax. Een reinigende bootshampoo met wax is onmisbaar aan boord. De Splash Shampoo is bij uitstek geschikt voor regelmatig onderhoud. Ligt u in de haven en is het dek vervuild? Dan gebruikt u de boot shampoo om deze weer toonbaar te maken. De belangrijke factoren die hierbij van belang zijn is het gebruiksgemak, resultaat en biologische afbreekbaarheid.
  • Lime remover is een kalk verwijderaar speciaal ontwikkeld voor boten. ( Zie filmpje)

Gebruiksgemak

De boot shampoo die u op Nuwatersport.nl treft is een shampoo die naast reiniging ook bescherming levert. De beschermende wax zorgt niet alleen voor een mooie glans, ook de droging is nagenoeg vlekkeloos. Dit komt door het waterafstotende effect door een combinatie van was-actieve stoffen. Zemen is dus bijna niet nodig. Deze eigenschappen maken de boot shampoo een ideaal product voor regelmatige reiniging.

Milieu

Een boot shampoo mag geen belasting zijn voor het aquatisch milieu. Hoge verdunningen met water en het gebruik van milieuvriendelijke ingrediënten moeten hiervoor zorgen. Met 1 liter Splash boot shampoo kunt u tot wel 100 liter maken. Yachtec BV heeft, in haar eigen laboratorium, veel aandacht gegeven aan de ecologische aspecten van de producten. Stuk voor stuk zijn de producten ontwikkeld met daarbij de intentie om een goed presterend product te leveren die geen belasting vormt voor het milieu.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *