Zwarte (lek) strepen

Op een witte ondergrond zijn ze goed zichtbaar: de zwarte strepen. Hierbij spreken wij niet alleen over de zwarte lekstrepen van de raamprofielen, maar ook over de zwarte strepen op de stootrand van de boot. Beide strepen moeten op een andere manier gereinigd worden.

Producten voor verwijderen zwarte strepen

Bekijk hier alle producten van NuWatersport.nl voor het verwijderen van de zwarte strepen van uw boot!
 20.99

Allround cleaner Pakket

Bevat universele bootreiniger incl. korte wasborstel en vliegenspons.
 67.40

Boormachine kit

Gebruik uw eigen boormachine als polijstmachine met deze handig kit Lees meer >
 59.50

Boot voordeel schoonmaakpakket

Bevat universele bootreiniger, vaaraanslag verwijderaar en anti-kalk reiniger. Incl toebehoren.
 55.66

Bootkap pakket

Reinig uw bootkap met de universele bootreiniger, textielbeschermer en toebehoren.

Zwarte lekstrepen verwijderen

Voor het reinigen van deze hardnekkige vervuiling is een universele bootreiniger zoals de Allround Cleaner een uitkomst. Deze reiniger verwijderd moeiteloos de zwarte lekstrepen die ontstaan door de raamprofielen. Wanneer de lekstrepen hardnekkig zijn, dan kunt u de bootreiniger zelfs onverdund gebruiken. Even innevelen, en indien nodig met een borstel bewerken, voordat deze afgespoeld kan worden.

Zwarte strepen op de stootrand

Eens in de zoveel tijd is ook de stootrand aan de beurt. Het reinigen hiervan gaat vaak niet zo eenvoudig als de romp of het dek. Doordat de stootrand niet glad is, is vervuiling hier ook lastiger te verwijderen.

Naast het aanhechten van normale vervuiling, ontstaan zwarte strepen hier ook tijdens het aanmeren. De rand zorgt ervoor dat de boot niet beschadigd raakt. Helaas is er nog geen bootwax die bescherming biedt tegen deze zwarte strepen.

Het verwijderen van deze zwarte strepen kan een hels karwei worden wanneer niet de juiste producten gebruikt worden. Gelukkig hebben wij een mooie combinatie gevonden waarmee de zwarte strepen eenvoudig verwijderd kunnen worden.

Verwijderen zwarte strepen op rubber stootrand

Zoals gezegd hebben wij een oplossing. De Magic Foam in combinatie met de Allround Cleaner. Deze universele bootreiniger is niet schadelijk wanneer deze onverdund ingezet wordt. De Magic Foam is een melamine spons die een licht schurende werking heeft. Gebruik deze spons ook niet op glanzende oppervlakken!

Bevochtig de Magic Foam met de bootreiniger en bewerkt het oppervlak met ronddraaiende beweging. Hierbij is geen druk nodig. Binnen enkele seconden ziet u al resultaat. Nadat het gewenste resultaat bereikt is, wordt het oppervlak met een vochtige microvezeldoek schoongewreven.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!