Schimmel op uw boot

Schimmels zijn hardnekkig en niet altijd even gemakkelijk te verwijderen. Toch is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk verwijderd. Bestel eenvoudig de professionele onderhoudsproducten voor het verwijderen van dit soort vervuiling en pak het probleem vandaag nog aan.

Producten voor verwijderen schimmels

Bekijk hier alle producten van NuWatersport.nl voor het verwijderen van de schimmels van uw boot!
 32.50

Allround cleaner Pakket

Universele bootreiniger incl. wasborstel en vliegenspons.
 79.50

Boot voordeel schoonmaakpakket

Bevat universele bootreiniger, vaaraanslag verwijderaar en anti-kalk reiniger. Incl toebehoren.
 19.60

Bootreiniger Meerdere Toepassingen

Krachtige universele bootreiniger tegen vuil, groene aanslag, zwarte strepen en zoutaanslag.
Bestel via deze link een pakket van 5 x 1 liter voor 15% korting!
 29.65

Wat is een schimmel?

Een schimmel is een micro-organisme die gerelateerd is aan de fungi-familie (zwammen). Schimmels is een andersoortig organisme dan een bacterie. Schimmels komen meestal voor in een vochtige omgeving. Een schimmel heeft, om te kunnen groeien, vocht en organisch materiaal nodig.

Schimmelvorm en grootte

Er bestaan veel verschillende soorten schimmels. Een onderscheid wordt gemaakt tussen ééncelligen en meercellige. Meercellige hebben een ‘lichaam’ die zich ondergronds of bovengronds toont. Niet alle schimmels hebben een lichaam. De schimmels kunnen ook zichtbaar worden door een schimmelaanslag op bijvoorbeeld de muur.

Voortplanting van schimmels

Een schimmel kan, onder bepaalde omstandigheden, sporen vormen. Door wind of ‘liften’ kunnen de schimmels zich dan verplaatsen. Dit laatste kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de sporen in kleding terecht komen of aan de onderkant van een schoen.

In de juiste omstandigheden kunnen de sporen uitgroeien tot schimmels. Dit kan zowel binnenshuis zijn of buitenshuis. Belangrijke factoren van de ontwikkeling tot schimmel is de warmtegraad van de omgeving, zuurgraad van de bodem, luchtvochtigheid en de aanwezigheid van voedingsstoffen en zuurstof.

Schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen uit boot bekleding of zitkussens kan vrij eenvoudig zijn. Gebruik hiervoor de juiste onderhoudsproducten en toebehoren. Afhankelijk van de ondergrond waarin de schimmel zit, kunt u deze met de Interior Cleaner of Allround Cleaner behandelen. Interior cleaner heeft een milde ph waarde (ph 7 in neutraal, hogere ph waarde is alkalisch en lager is een zuur) Allroud cleaner heeft een hogere ph waarde.

De reiniger wordt aangebracht waarna u het oppervlak met een spons of borstel kunt bewerken.
Zorg, nadat de schimmel verwijderd is, dat u het oppervlak met schoon water na spoelt totdat de zeepresten volledig verdwenen zijn.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Blogs over schimmels verwijderen

Meer lezen over het verwijderen van schimmels van uw boot? Klik dan op een van de onderstaande artikelen