Boot reinigen

Boot reinigen tips

Regelmatig uw boot schoonmaken is nodig om uw kostbare bezit in goede conditie te houden. Daarnaast zorgt een schone boot ervoor dat het varen ook prettiger is…

Zoals gezegd kunt u een boot  schoonmaken en onderhouden gemakkelijk zelf. En wat is het dan heerlijk om de juiste reiniging- en onderhoudsproducten tot uw beschikking te hebben waardoor dit een fluitje van een cent wordt.

Bekijk de producten bij deze blog!

 74.55

Universele bootreiniger 5 ltr

5 ltr krachtige universele bootreiniger tegen vuil, groene aanslag, zoutaanslag en zwarte strepen.

De Yachtec Allround Cleaner is ook los verkrijgbaar!

 23.60

Anti kalk bootreiniger

Ultieme kalkverwijderaar tegen kalk en witte druppels op de boot.
 20.00

Washandschoen Soft – Luxe

Zachte, niet pluizende, washandschoen
 3.30

Yachtec boot reinigers

Yachtec boot reinigers  zijn een aanwinst wanneer u  de boot wilt reinigen voor-, tijdens- of na het vaarseizoen. Hierbij maakt het geen verschil of uw boot, jacht of sloep van polyester, gelcoat of geschilderd is. De reinigingsproducten van Yachtec zijn onderscheidend in het gebruiksgemak en eindresultaat.

Yachtec biedt een overzichtelijk assortiment met onderhoudsproducten die veelal voor meerdere toepassingen gebruikt kunnen worden. Voor het boot reinigen heeft Yachtec de Acid Wash en de Allround Cleaner. Hiermee reinigt u de bruin / gele aanslag van het onderwaterschip en de verschillende soorten vervuiling van het bovenwaterschip en het dek. Lees het artikel over bruin / gele vaaraanslag voor meer informatie.

Boven- en onderwaterschip van de boot reinigen

Gedurende het vaarseizoen wordt de boot aan flink wat vervuilingsinvloeden blootgesteld. Hierbij te denken aan Uv-straling, zwarte lekstrepen, groene aanslag, insecten, gele aanslag en zoutaanslag. Vervuiling waarvan de eigenschappen anders zijn en dus verschillende reinigingsproducten vereist.  Yachtec biedt hiervoor de Acid Wash en de Allround Cleaner. Lees het artikel Reinigen polyester boot in de praktijk’ voor meer informatie over de toepassing van Yachtec boot reinigers.

Reinigen gele aanslag met Acid Wash

Wanneer uw boot uit het water komt, ziet u pas in welke conditie het onderwaterschip zich bevindt. Vaak schrikt u wanneer de bruin / gele aanslag zichtbaar wordt. Tenzij het onderwaterschip aan het begin van het vaarseizoen is behandeld met een beschermende boot wax zoals de UV15 Wax of de Reflex Polish. Voor het verwijderen van de grauwsluier is de Yachtec Acid Wash dé oplossing. De Acid Wash vaaraanslag verwijderaar, verwijderd eenvoudig en snel de bruin / gele grauwsluier en kalkaanslag van de romp en het onderwaterschip. Yachtec Acid Wash is een sterk geconcentreerde zure bootreiniger, maar is tevens veilig in gebruik.

De Acid Wash vaaraanslag verwijderaar wordt met de meegeleverde vernevelaar aangebracht op de vervuiling en doet vervolgens het werk voor u. U hoeft niet te boenen met een borstel of spons om de gelige grauwsluier te verwijderen. Let bij het aanbrengen van de vaaraanslag verwijderaar erop dat u deze van onder naar boven aanbrengt. Hierdoor ziet u waar u gebleven bent en voorkomt u dat de reiniger gaat ‘lopen’. Na enkele minuten ziet u dat de bruin – gele aanslag oplost.  Is er sprake van hevige vervuiling, dan kunt u de Acid Wash langer op het onderwaterschip laten zitten totdat de grauwsluier volledig is opgelost. Nadat de grauwsluier volledig verdwenen is kunt u het onderwaterschip afspoelen met voldoende schoon water.

Wanneer u van plan bent om het bovenwaterschip ook te reinigen, dan kunt u na het aanbrengen van de Yachtec Acid Wash en/of de Yachtec Kalkverwijderaar direct de Yachtec Allround Cleaner opbrengen op het bovenwaterschip. Hiermee kunt u tijd besparen doordat het afspoelen van het onder- en bovenwaterschip in 1 handeling gebeurt.

Reiniging van Kalk op de boot

Yachtec Lime remover is een milde zuurhoudende reiniger die zeer geschikt is voor het verwijderen van kalk op de romp van de boot. Het product werkt uitstekend om de grauwe sluier rond de waterspiegel van de boot te reinigen. En het is goed te gebruiken op het motorblok en op andere plaatsen waar kalkaanslag voorkomt. Lime Remover verwijdert moeiteloos kalk en vuil van sterk verontreinigde delen en is vrijwel reukloos.

Lime remover is toepasbaar op polyester gelcoats en gelakte oppervlakken. Laat u verrassen door het gemak waarmee u de kalk aanslag kunt verwijderen !

Boot reinigen met Allround Cleaner

De Yachtec Allround Cleaner is een multifunctionele boot reiniger die u kunt gebruiken voor een breed aantal soorten vervuiling. De Allround Cleaner verwijdert groene alg aanslag, zoutaanslag, roet, vet, olie, vuil en zwarte lekstrepen. De bootreiniger kunt u veilig gebruiken op polyester, gelcoat en metaal- en gelakte oppervlakken. De Yachtec Allround cleaner kunt u ook gebruiken om het dek van u boot te reinigen. De boot reiniger is niet agressief en kan gebruik worden voor het reinigen van bijvoorbeeld uw teakdek. We hebben ook een speciaal middel om teak te reinigen meer info staat hier.

Voor het aanbrengen van de Allround Cleaner kunt u een emmer met  wasspons gebruiken of een lagedrukpomp. De geconcentreerde bootreiniger kan aangelengd worden met water. Al naar gelang de vervuiling is de boot reiniger tot 1:10 te verdunnen. Let op dat het aanbrengen van de Allround Cleaner van onder naar boven gebeurt. Hierdoor ziet u waar u gebleven bent en gaat de bootreiniger niet druipen.

Nadat u de boot heeft afgespoeld met schoon water, is het verstandig dat u met de droogzeem of raamwisser de achtergebleven waterresten verwijdert zodat er geen kalkresten achterblijven

Boot reinigen voordeelpakket

Nuwatersport.nl heeft voor u een pakket samengesteld welke bestaat uit 3 producten voor het reinigen en onderhouden van het dek, romp en het onder- en bovenwaterschip. Daarnaast ontvangt u een microvezel washandschoen voor het wassen met de Splash onderhoud shampoo en een droogzeem voor het verwijderen van waterresten.

Het boot reinigen voordeelpakket bestaat uit de volgende onderhoudsproducten:

Bestel dit voordeelpakket eenvoudig en snel online zodat u de voordelen van professionele onderhoud producten kunt ervaren.

Nuwatersport.nl biedt u:

 • Professionele productkwaliteit
 • Snelle en betrouwbare levering
 • Uitmuntende klantenservice
 • Eenvoudige bestelprocedure

Wilt u meer weten over de voordeelpakketten die Nuwatersport voor u heeft samengesteld? Volg de linkEen boot schoonmaken als een vakman en profiteer vandaag nog van deze aanbieding.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

2 thoughts on “Boot reinigen tips

 1. Joke Grol schreef:

  goedeavond heb filmpje gezien over bruine aanslag op boot daar wordt een spray opgespoten genaamd zepp maar kan ik niet vinden Welke is dit

  1. Marcel schreef:

   Al telefonisch beantwoordt, het is acid wash inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *