Boot reinigen

Teak schoonmaken met oxaalzuur

Wie herkent er nou niet: het probleem van verkleurd teakhout. U heeft een prachtige sloep of boot met daarop schitterend teakhout. Dat wilt u natuurlijk zo houden. Maar het probleem is dat het teakhout verkleurd. Door het groeiend aantal klanten dat vraagt naar een oplossing voor het vergrijsd teak, zijn we op zoek gegaan naar een middel dat dat probleem oplost.

Bekijk de producten bij deze blog!

 19.59

Bootreiniger Meerdere Toepassingen

Krachtige universele bootreiniger tegen vuil, groene aanslag, zwarte strepen en zoutaanslag.
Bestel via deze link een pakket van 5 x 1 liter voor 15% korting!
 14.46

Verweringswater voor Teak

Geeft vergrijsd (teak)hout de kleur terug zonder de lak aan te tasten.
 20.50

Rilsan Schrobborstel

Harde 30cm borstel om vuil los te schrobben.
 20.50

Verweringswater met Kruikenborstel

Geef vergrijsd hout de kleur terug met verweringswater en handige borstel.

Wat is teak?

Eerst even dit: wat is teak en welke soorten teak zijn er? Nadat wij eerst navraag hebben gedaan bij een houtspecialist, bleek dat deze vraag nog niet zo eenvoudig te beantwoorden was. Toch kun je zeggen dat de teaksoorten kunt opsplitsen in een goedkoper, wat zachter, en duurder teak. Goedkoper teakhout is gevoelig, dus je moet oppassen wanneer je dit wast met een hele harde borstel. Het probleem van goedkoop teak schoonmaken met een harde borstel is dat het gaat splinteren, en dat is niet leuk op je blote voeten. Duurder en kwalitatief goed teak is keihard. Dat mag je best wel met een stevige borstel met de nerf mee borstelen.

Hoe weet je welk teak op uw boot ligt?

Wanneer u het moeilijk vindt om te zien welke kwaliteit teak er op uw boot zit, kunt u het beste een klein stukje van het teak schoonmaken met een normale borstel. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de blauwharige borstel die NuWatersport.nl in zijn assortiment heeft. Als het resultaat niet toereikend is dan zou ik de kruikenborstel nemen om uw teakdek te reinigen. Nu ook te verkrijgen in combinatie met de Yachtec Oxalic Acid.

Welk product kun je het beste gebruiken bij vergrijsd teakhout?

Speciaal voor het reinigen van vergrijsd teak biedt Yachtec nu een nieuw product: Oxalic Acid. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van teak op boten, maar is ook zeer geschikt voor teak tuinmeubelen. Schrik niet van de naam Oxaalzuur. Om de jarenlange vergrijzing van hout weg te krijgen, helpt namelijk alleen een milde zuur. Oxaalzuur is een ontweringswater, dat werkt om het “weer” uit het hout te krijgen. Teak schoonmaken werkt daarom ook enkel met oxaalzuur. Toch is de Oxalic Acid geen agressief middel. Het product is vrij van chloor en formaldehyde en biologisch afbreekbaar. Zo brengt u de warme kleur in het hout van uw boot terug, zonder het hout aan te tasten.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *