Boot poetsen

Chroom poetsen en polijsten

Een boot die prachtig ligt te blinken in de zon: wie wil dat nu niet? Veel boten hebben verchroomde buizen of een verchroomde vlaggenstok en wanneer dit chroom glanst is dit een prachtig gezicht. Helaas is op deze chromen oppervlakten vuil makkelijk te zien. Regelmatig het chroom poetsen is dus erg belangrijk. Maar welke materialen kun je het best gebruiken bij het reinigen van chroom? Lees het in deze blog!

Bekijk de producten bij deze blog!

De voor en nadelen van chroom

Chroom wordt net als wax en blank aluminium gebruikt als een beschermlaag voor metaal. Hiernaast kan chroom goed tegen zout water, waardoor het vaak wordt gebruikt in bootonderdelen. Het nadeel is dat chroom een zeer kwetsbaar materiaal is en gevoelig is voor roestvorming.

Een mooie glanzende chroom laag is meestal slechts circa 0,5 micron dik: een zeer dun laagje! Een laag van 0,5 micron chroom is niet veel, en kan hierdoor snel beschadigen. Bij het te grof poetsen van chroom kun je de chroomlaag wegpoetsen, waardoor het metaal zichtbaar wordt wat eronder zit. Hierdoor kan ook roest op chroom ontstaan. Toch kun je met de juiste producten chroom reinigen en polijsten.

Chroom poetsen en polijsten

Met Autosol Metal Polish of Aluminium Polish hebben wij bij Nuwatersport.nl de ideale chroompoets gevonden. De metal polish heeft een krachtige polijstende werking op verweerd chroom en geeft een blinkend resultaat. Ook kan dit product roest van chroom verwijderen. Ook lichte krasjes op chroom kunnen verwijderd worden door een “wax on, wax off” toepassing van dit product.

Wanneer het chroom echt dof en roestig is adviseren wij een boormachine te gebruiken met hierop een “universele polijstbal en de chroom poets hierop aan te brengen. Advies: Laat de machine rustig draaien want onthoudt: het is een dun laagje chroom.

Laat u overtuigen door deze video!


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *