Boot beschermen, Boot poetsen

Polyester blijvend onderhouden

Een van de belangrijkste oorzaken van verwering van polyester op uw boot is de zon. De zon brandt namelijk als het ware het vuil in de lak van de boot. Omdat we tijdens de nazomer vaak de grote schoonmaak van de boot uitstellen tot hij weer de stalling in gaat, kan de schade die de zon aanbrengt zich ophopen. Wilt u dit voorkomen? In deze blog geven we 3 tips om uw boot deze nazomer in topconditie te houden.

Bekijk de producten bij deze blog!

 46.39

UV15-Wax – Bootwax

Bootwax voor langdurige bescherming tegen zonlicht, zout water, vuil, vet en oliën
 56.49

Ship&Shine met kleidoek

Snelwas voor glans en bescherming met handige kleidoek
 24.27

Ship&Shine

Snelwas voor een egale glans en bescherming van gepolijste lakken.

Tip 1: De juiste basis

Een optimaal resultaat begint bij de basis. Wilt u de zon geen kans geven om het vuil blijvende schade aan te laten richten op uw boot, is het belangrijk dat uw boot schoon het water in gaat. Door voor het vaarseizoen uw boot met de juiste producten te wassen en polijsten, is uw boot in optimale conditie en brengt u de glans terug in de lak.
Voor het vaarseizoen geen tijd gehad om de boot te reinigen? Gebruik dan de Yachtec Allround Cleaner. Dit product is ook tijdens het vaarseizoen gemakkelijk te gebruiken op elk willekeurig oppervlak zoals polyester, gelcoat of lak.

Tip 2: Gebruik een beschermende wax

Nadat u de boot heeft gereinigd met de Allround cleaner en door te polijsten de lak weer op glans hebt gebracht, kunt u een wax te gebruiken om het gepolijste oppervlak te beschermen. Speciaal voor tijdens de zomermaanden raden wij u aan de Yachtec UV15-Wax te gebruiken. Deze wax, ook gebruikt door professionals, beschermt alle soorten oppervlakken langdurig tegen UV-straling.

Tip 3: Blijven poetsen

Om uw boot deze nazomer echt in topconditie te houden is het nodig ,naast het reinigen en beschermen, de boot regelmatig schoon te maken. Om de boot regelmatig te wassen is Splash shampoo een geweldig product. Het maakt de boot schoon en brengt gelijk een “laagje” achter.

Het nieuwe product van Yachtec, Ship&Shine, laat zien dat dit helemaal niet veel tijd hoeft te kosten. Ship&Shine is een dunne was die je simpelweg met dezelfde microvezeldoek in als uit poetst, om de lak van uw boot heel snel weer een diepe glans te geven. Kenmerkend voor de Ship&Shine is dat het product geen witte resten achterlaat en je geen last hebt van hologrammen op polyester. Zelfs op een donkere lak, zoals bij een blauwe of zwarte boot, poets je het product zonder ‘banen’ zowel in als uit. Napoetsen is dus niet nodig!

Ship&Shine is het best te gebruiken op boten waar al een was op zit, om zo de waxlaag op de boot in gedurende het hele vaarseizoen in stand te blijven houden. Hiernaast zorgt het er dan ook nog eens voor dat de lak spiegelglad wordt. Na het poetsen met de UV15 wax die een langdurige wax laag achterlaat, is dus het advies regelmatig Ship&Shine op u boot te zetten. Zo houd je de waslaag in stand en geef je een diepe glans aan het polyester dat moeiteloos waterdruppels en kalkresten verwijdert.

Tip: heb je kalkresten of is je boot niet glad, gebruik dan Claydoek in combinatie met Ship & Shine. Gewoon opsprayen, met de Claydoek opwrijven en uitpoetsen en u lak is spiegelglad!

Bonus: Deze tips gelden ook voor uw caravan!

Ship & Shine blijkt ook geweldig te werken op caravans en campers. Ook hier heb je geen last van witte resten bij het uitpoetsen.  Vooral op zogenaamde caravan met wafelstructuur werkt dit product uitstekend! Poets de caravan met de Yachtec Reflex Polish en poets dit uit met Ship&Shine. Even na wrijven met een microvezeldoek en voilà!


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *