Gele vaaraanslag

Eén van de meest vervelende soorten vervuiling is de bruin gelige aanslag die zich aan de romp hecht tijdens het varen. Kiest u ervoor de boot na elke tocht weer op de trailer te plaatsen, dan is het verwijderen van deze aanslag in een handomdraai gebeurd. Na een heel vaarseizoen is deze bruinige grauwsluier een stuk lastiger te verwijderen. Gelukkig biedt NuWatersport de producten en informatie die u nodig heeft voor het verwijderen van gele vaaraanslag.

Producten voor verwijderen gele vaaraanslag

Bekijk hier alle producten van NuWatersport.nl voor het verwijderen van de gele aanslag van uw boot!

Waardoor ontstaat de gele aanslag?

De gele vaaraanslag is vaak al zichtbaar na 1 of 2 dagen varen. Maar hoe kan dit nu zo snel gaan?

Tijdens het varen wordt de romp blootgesteld aan verschillende elementen die voor vervuiling zorgen. Naast het vaarwater is ook zonlicht een belangrijke factor. De combinatie van kalk en zonlicht zorgt ervoor dat zich een gele waas vormt, en hecht, aan de romp. Deze bruin-gele vaaraanslag is helaas niet zo eenvoudig te reinigen. Voor een snelle en effectieve reiniging is er een chemisch onderhoudsproduct nodig. Daarnaast de nodige toebehoren zoals een veiligheidshandschoenen en een spons of borstel.

Om de gele waas uit de poriën van het polyester te krijgen, is een zuurhoudende reiniger nodig. Door deze enige minuten in te laten trekken, wordt de vervuiling totaal gereinigd en kan deze met veel water weggespoeld worden.

Ga naar onze blog met meer info over bruine vaaraanslag

Foto 10-04-18


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!