Boot beschermen, Boot poetsen

Polyester beschermen na polijsten

Polyester beschermen na polijsten is verstandig. Na het eventueel matteren en polijsten van het polyester, heeft u een resultaat behaald welke de nieuw staat benaderd. Het polyester is volledig glad en is weer op glans. En dit wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zo houden.

Bekijk de producten bij deze blog!

 46.39

UV15-Wax – Bootwax

Bootwax voor langdurige bescherming tegen zonlicht, zout water, vuil, vet en oliën
 79.90

Polyester Poetspakket – Brons

Poetspakket met polijstende wax en beschermende bootwax. Incl. toebehoren.
 24.27

Ship&Shine

Snelwas voor een egale glans en bescherming van gepolijste lakken.
 37.11

Reflex Polish – Bootwax

Licht polijstende bootwax. Poets en bescherm in één handeling!

Polyester beschermen tegen vuilaanslag

Het oppervlak is volledig schoon en glad. En u wilt natuurlijk het polyester beschermen zodat het zo lang mogelijk schoon en glanzend blijft! Om dit mogelijk te maken dient u het behaalde resultaat te beschermen met een bootwax. De wax die u aanbrengt om het polyester te beschermen, zorgt ervoor dat gedurende het vaarseizoen er niet of nauwelijks vuil hecht aan het polyester. Deze bescherming zorgt er ook voor dat u na het vaarseizoen de vuilaanslag makkelijk kunt verwijderen en dat er geen verwering door UV straling ontstaat. Er kunnen hiervoor twee producten worden gebruikt. De Reflex Polish of de UV15 Wax. Beide producten hebben een beschermende werking op de ondergrond waar u het op aanbrengt.

Reflex polish

De Reflex Polish is een bootwax met een lichte polijstende werking. Een unieke combinatie van een cleaner (polijstmiddel) en wax. Door de licht polijstende werking, kunt u eventuele polijstbanen verwijderen. Deze ontstaan door het gebruik van een grof boot polijstmiddel. U kunt de bootwax zowel machinaal als met de hand verwerken. Bij het gebruik van een polijstmachine, dient u de bootwax te verwerken in combinatie met een zachte wafel-polijstspons en op een laag toerental (1000-1500 toeren per minuut). Wanneer u de bootwax handmatig aanbrengt, kunt u het beste een schone, zachte doek gebruiken. De Reflex Polish met overlappende bewegingen aanbrengen. Op het moment dat de polish droog is, deze met een schone, droge microvezeldoek opwrijven tot hoogglans. Een groot voordeel van de Reflex Polish is dat u deze in direct zonlicht kunt verwerken. Zelfs na 24 uur kunt u de bootwax nog opwrijven tot hoogglans, zonder dat dit problemen geeft.

UV15-Wax

De UV15-Wax is een speciale bootwax gebaseerd op harde, natuurlijke wassoorten en van speciaal op polymeer gebaseerde beschermings-producten. De unieke samenstelling resulteert in een diepe glans met een langdurige UV-bescherming welke zelfs nog zichtbaar is na een volledig vaarseizoen. De UV15-Wax is ontwikkeld voor verschillende ondergronden zoals gelcoat, metaal en gelakte oppervlakken. De UV15-Wax beschermt tegen zonlicht en houdt witte polyester en gelcoats langer wit. Om een optimale hechting te krijgen is het belangrijk dat het oppervlak goed ontvet is. Alle polijst of poetsresten dienen dus afgenomen te worden! Aanbevolen wordt dit product handmatig aan te brengen met een applicatiespons. Na ongeveer 20 minuten is de bootwax voldoende uitgehard en kunt u deze opwrijven tot hoogglans met een schone, droge microvezeldoek. Het eindresultaat is verbluffend en gegarandeerd voor langere tijd beschermt.

Ship&Shine

Ship & Shine geeft uw boot een perfecte glans. Het product wordt gebruikt om nieuwe en gepolijste lakken te voorzien van een snelle en egale glans. Ship & Shine verfraait en verzorgt de lak uitmuntend. De wax laat na gebruik geen vlammen en hologrammen zien. Ship & Shine bevat geen polijstmiddelen en laat daarom geen witte resten achter op kunststof. Vooral op boten waar al was (zoals de Yachtec UV-15) opzit, wordt de lak spiegelglad ! Wanneer u boot “ruw” aanvoelt, kunt u de ship&shine samen met de kleidoek gebruiken voor een glad en perfect resultaat.

Meer informatie over het beschermen van polyester na polijsten

U heeft zojuist een artikel gelezen over het beschermen van polyester of gelcoat na het polijsten. Dit is belangrijk om uw boot te beschermen tegen het aanhechten van vuil. Gebruikt u een boot wax na het polijsten, dan zult u lange tijd plezier ervaren wanneer u de boot wast met een boot shampoo of boot reiniger. Wellicht is het artikel ‘Polijsten en beschermen van polyester in de praktijk’ ook interessant. Hier wordt beschreven welke boot onderhoudsproducten u kunt gebruiken om het polyester van de boot langdurig te beschermen.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *