Boot poetsen

Polyester polijsten: makkerlijker dan u denkt

Polyester polijsten is nodig wanneer het polyester dof en verweerd is of beschadigd met kleine en grote krassen. In dit artikel leest u welke producten u nodig heeft en in welke volgorde deze gebruikt dienen te worden om weer een mooi glanzende polyester boot te krijgen. Mocht het polyester van uw boot verweerd (verkrijt) zijn, dan is het vaak al mogelijk om met een sterk boot polijstmiddel de verwering te verwijderen. Yachtec heeft 2 verschillende polijstpasta’s ontwikkeld. Afhankelijk van de staat van het polyester, kunt u bepalen of u een grof boot polijstmiddel nodig heeft of dat een mildere variant volstaat.


Polyester polijsten met professionele boot polijstmiddelen

Polyester polijsten dient te gebeuren met boot polijstmiddelen die een hoge kwaliteit waarborgen. En wat wordt verstaan onder hoge kwaliteit? Dit is niet te meten op basis van alleen de prijs. Uiteindelijk is prijs subjectief en iets wat je snel vergeet. Wat bijblijft is de verwerking van het polijstmiddel of het eindresultaat die het heeft opgeleverd. De meest gebruikte combinatie op wit polyester, is de Heavy Gloss Renovator in combinatie met de UV15 Wax. Lees hieronder de korte toelichting of bestel direct.

Grof boot polijstmiddel voor diepe krassen

Een grof boot polijstmiddel dient u te gebruiken voor het verwijderen van oxidatie, kalkaanslag, lichte verkleuring, diepere krassen of het herstellen van sterk verweerd polyester. Het polijsten kunt u met de hand doen of met een polijstmachine.

Beschermen met de UV15 Boot Wax

De UV15 bootwax heeft, net zoals de Reflex Polish,een beschermende werking. De UV15 Wax bevat alleen geen slijp- of krijtmiddelen. U zorgt voor een langdurige bescherming gedurende het vaarseizoen met de UV15 bootwas . Een groot voordeel van deze bootwax is de vloeibaarheid. Hierdoor is deze zeer eenvoudig aan te brengen met de speciale applicatiespons. Polyester beschermd met UV15 Wax behoudt langer de originele kleur Bent u op zoek naar een bootwax die het polyester, gelcoat of gelakte oppervlak daadwerkelijk zijn kleur laat behouden gedurende het vaarseizoen? De UV15-Wax heeft tijdens duurtesten, in samenwerking met Hagoort Sails, bewezen daadwerkelijk het beschermde oppervlak te beschermen tegen UV. Hierdoor behoudt het polyester zijn originele kleur. Overtuig u zelf en bestel direct.

Medium boot polijstmiddel voor fijne krassen

Naast de grove polijstpasta, biedt Yachtec ook een Boot polijstmiddel voor fijne krassen. Wanneer het polyester nog in goede staat is, maar licht opgewerkt dient te worden, dan volstaat de Medium Gloss Renovator. De medium variant is ook geschikt om chroom delen (dekbeslag) weer op glans te krijgen. Of een speciaal middel voor chroom te behandelen, Metal of Aluminium polish. Ook dit polijstmiddel is zowel met de hand als met de polijstmachine te verwerken. Chroom heeft wel een dun laagje dus pas om met de machine op chroom. Zie meer info op onze blog “chroom poetsen en polijsten

Bekijk de producten bij deze blog!

Beschermen na het polijsten

Om de originele glans te beschermen, kunt u na het polijsten de Reflex Polish met de hand of polijstmachine aanbrengen. Dit is een bootwax met een licht polijstende werking. Wanneer u nog polijstbanen ziet van de polijstmachine, dan wordt de Reflex Polish ook aanbevolen. Door de lichte polijstende werking die de bootwax heeft, zullen deze niet meer zichtbaar zijn nadat u klaar bent. Gebruik in dit geval een polijstmachine in combinatie met een zachte wafel-polijstspons. Nadat u het product heeft aangebracht of verwerkt met de polijstmachine, dan kunt u het uitpoetsen met een schone, droge microvezeldoek.

De Reflex Polish zorgt voor een diepe, duurzame glans en beschermd tegen zonlicht, zout water, vuil, vet en olie. De Reflex Polish is speciaal ontwikkeld voor gelcoats, metaal en gelakte oppervlakten. Gebruik naast de polijstmachine een polijstvacht. Een polijstvacht is beter omdat deze allereerst agressiever is dan een polijstspons. Verder is een belangrijke bijkomstigheid het feit dat een polijstvacht minder warmte ontwikkeld tijdens het gebruik. Hiermee voorkomt u het ‘verbranden’ van het polyester oppervlak.

Instructie voor gebruik

Bevestig de polijstvacht op de daarvoor bestemde houder op de polijstmachine. Verdeel de polijstpasta op de polijstvacht. Doe dit niet te ruim! Uw drukt de polijstmachine op het te polijsten oppervlak en start de machine op het laagste toerental. Hiermee voorkomt u dat het polijstmiddel begint te spetteren. Vervolgens verdeeld u het polijstmiddel gelijkmatig over een oppervlak van 50 x 50cm en voer het toerental iets op tot 1000 tot maximaal 1200 RPM. Oefen niet teveel druk uit op de polijstmachine en polijst niet te lang op een bepaald punt. Hierdoor zal anders de warmteontwikkeling toenemen. Belangrijk is dat u de poetsmachine en het polijstmiddel het werk laat doen!

Gebruik geen water tijdens het verwerken van het polijstmiddel. In tegenstelling tot het koelende effect welke dit geeft tijdens het matteren, veroorzaakt dit “spetteren” een hoop frustratie omdat u dit eerst dient schoon te maken. En je poetsmiddel gaat overal inzitten.

Laatste blog gaat specifiek over de polijstmachine lees hier de blog “de beste polijstmachine uit uw boot” of deze over “welke polijstspons”

Voordeel van een professioneel boot polijstmiddel

Een groot voordeel van de Gloss Renovator Heavy is dat het polijstmiddel nauwelijks droogt tijdens het polijsten. Hierdoor heeft u geen last van het stoffen of ‘vastslaan’ en is het product zeer economisch in verbruik. Wanneer u een groot oppervlak moet gaan polijsten is dit een belangrijk voordeel ! Tijdens het polijsten neemt de schuurkorrel in het product in grote af. De korrel wordt fijner naarmate je langer door polijst. De glans neemt toe en de schuurkras wordt steeds fijner.

Enkele producenten van luxe zeiljachten, zoals Nautors en Princess, gebruiken de Gloss Renovator Heavy in het productieproces om de mallen te polijsten. Koop uw Yachtec Professionele Poets & Polijst Producten direct in onze webshop, u heeft het morgen al in huis!

Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *