boot eigen
Boot reinigen

Polyester reinigen en wassen

Polyester reinigen en wassen is een belangrijk onderdeel om uw boot in optimale conditie te houden. Al eerder stonden we stil bij de verschillende oorzaken die leiden tot de verwering van polyester en waarom het polyester reinigen en wassen zo belangrijk is. Een boot schoonmaken kunt u gemakkelijk zelf doen, maar het is goed om te weten waar u rekening mee moet houden wanneer u dit doet. Lees hier meer over het reinigen en wassen van polyester tijdens gebruik of voor het jaarlijkse ‘ groot onderhoud’.  Ook leest u hier meer over het onderhouden van polyester.

Polyester reinigen en wassen

Polyester reinigen en wassen is een regelmatig terugkerende bezigheid. Wanneer u regelmatig vaart, weet u als geen ander dat het polyester van uw boot vies wordt tijdens het gebruik. Groene aanslag, zwarte lekstrepen of andere soorten vervuiling op het polyester moet gereinigd worden om het polyester weer schoon en toonbaar te maken. Ook moet na het polyester reinigen de boot weer bestand zijn tegen de aanhechting van nieuw vuil. Deze vorm van vervuiling op het polyester kan in veel gevallen lastig te reinigen zijn. U zult vast en zeker verscheidene onderhoudsproducten geprobeerd hebben om uw polyester te reinigen. Maar hebben deze tot een tevreden resultaat geleid?

Bekijk hier hoe de Yachtec Allround Cleaner gemakkelijk aanslag verwijdert!

Bekijk de producten bij deze blog!

Professioneel boot onderhoud

Wanneer u een product wilt gebruiken dat ook door professionele boot onderhoudsbedrijven ingezet wordt, dan is Yachtec Allround Cleaner het uitproberen waard. Deze bootreiniger verwijdert gemakkelijk vuil, olie en vet van polyester. De eventueel aanwezige groene aanslag, zwarte lekstrepen, roet of zoutaanslag worden ook verwijderd. Niet voor niets wordt de Yachtec Allround Cleaner door professionals als bootreiniger gebruikt. Helaas komt het met de Allround Cleaner soms toch voor dat u na het reinigen een vergeling of grauwsluier blijft zien. Bruin / gele vaaraanslag verwijderen vereist een diepere (agressievere) reiniging. Deze moeten verwijderd worden met een zuurhoudende vaaraanslag verwijderaar. Hiervoor is de Yachtec Acid Wash uitermate geschikt. Of heeft u last van het hardnekkig kalk ,met name op “boot spiegel”. Dan is Lime remover een uitstekend product. Klik op “De oplossing voor kalk

Verweerd polyester

Wilt u verweerd polyester reinigen en weer helemaal op glans krijgen? Dan is het nodig om de boot te poetsen en te polijsten. Bevindt het polyester zich in een hele slechte staat, dan is het noodzakelijk het polyester te matteren of te schuren. Wanneer u dit van plan bent dan is het heel belangrijk dat de ondergrond volledig schoon, zand- en vetvrij is. De eventuele vervuiling kan namelijk voor krassen in het polyester zorgen.

Polyester wassen

Polyester wassen is een onderhoudshandeling die na het polyester reinigen komt. Het is belangrijk dat de boot regelmatig gewassen wordt. Wanneer u de boot regelmatig wast met een bootshampoo die een waxbescherming nalaat, zult merken dat de vervuiling zich niet of minder hecht. Hierdoor is minder moeite nodig om het naderhand weer schoon te krijgen. Hiervoor kunt u een milde bootshampoo gebruiken zoals de Yachtec Splash Shampoo gebruiken. Splash Shampoo is een reinigende bootshampoo met wax, speciaal ontwikkeld voor het reinigen van de buitenkant (polyester) van de boot. Na het afspoelen geeft deze bootshampoo een diep glanzend en waterafstotend resultaat. De Yachtec Splash Shampoo kan iedere dag zonder problemen ingezet worden. In het volgende bericht wil ik stilstaan bij het matteren / schuren van polyester, en vervolgens het polijsten en beschermen hiervan. Zeker polijsten van polyester is belangrijk omdat hierdoor de originele glans mee hersteld kan worden.

Meer informatie over het reinigen en wassen van een polyester, gelcoat of metalen sloep, motorboot of jacht

Het regelmatig onderhouden van het bovenwaterschip zorgt dat u na het vaarseizoen minder hinder ondervindt van de vervuiling die hecht gedurende het seizoen. Wilt u meer informatie over het reinigen en wassen van o.a. polyester? Lees dan ‘Reinigen polyester boot in de praktijk. De onderhoudsartikelen Polijsten en beschermen van polyester in de praktijk’, Polyester beschermen na polijsten en ‘Polyester polijsten is makkelijker dan u denkt’ bieden meer informatie over het polijsten en beschermen van polyester. Heeft u specifieke vragen, stuur gerust een email of neem telefonisch contact op. Wij helpen u graag verder.

Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *