boot eigen
Boot reinigen

Polyester reinigen en wassen

Polyester reinigen en wassen is een belangrijk onderdeel om uw boot in optimale conditie te houden. In de blogpolyester polijsten uitgelegdstonden we stil bij de verschillende oorzaken die leiden tot de verwering van polyester en waarom het polyester reinigen en wassen zo belangrijk is. Een boot schoonmaken kunt u gemakkelijk zelf doen, maar het is goed om te weten waar u rekening mee moet houden wanneer u dit doet. Lees hier meer over het reinigen en wassen van polyester tijdens gebruik of voor het jaarlijkse ‘ groot onderhoud’.  Ook leest u hier meer over het onderhouden van polyester.

Bekijk de producten bij deze blog!

Polyester reinigen en wassen

Polyester reinigen en wassen is een regelmatig terugkerende bezigheid. Wanneer u regelmatig vaart, weet u als geen ander dat het polyester van uw boot vies wordt tijdens het gebruik. Groene aanslag, zwarte lekstrepen of andere soorten vervuiling op het polyester moeten gereinigd worden om het polyester weer schoon en toonbaar te maken. Ook moet na het polyester reinigen de boot weer bestand zijn tegen de aanhechting van nieuw vuil. Deze vorm van vervuiling op polyester kan in veel gevallen lastig te reinigen zijn. U zult vast en zeker verscheidene onderhoudsproducten geprobeerd hebben om uw polyester te reinigen. Maar hebben deze tot een tevreden resultaat geleid?

Professioneel boot reinigen

Wanneer u een product wilt gebruiken dat ook door professionele boot onderhoudsbedrijven ingezet wordt, dan is de Yachtec Allround Cleaner zeker het proberen waard. Deze bootreiniger verwijdert gemakkelijk vuil, olie en vet van polyester. De eventueel aanwezige groene aanslag, zwarte lekstrepen, roet of zoutaanslag worden ook verwijderd. Niet voor niets wordt de Yachtec Allround Cleaner door professionals als bootreiniger gebruikt.

Onderwater reinigen

Helaas komt het met de Allround Cleaner soms toch voor dat u na het reinigen een vergeling of grauwsluier blijft zien. Bruin/gele vaaraanslag verwijderen vereist een diepere (agressievere) reiniging. Deze moeten verwijderd worden met een zuurhoudende vaaraanslag verwijderaar. Hiervoor is de Yachtec Acid Wash uitermate geschikt. Heeft u last van hardnekkig kalk, met name op “boot spiegel”. Dan is Lime remover een uitstekend product. Lees voor meer informatie de blog De oplossing voor kalk

Polyester wassen

Polyester wassen is een onderhoudshandeling die na het polyester reinigen komt. Het is belangrijk dat de boot regelmatig gewassen wordt. Wanneer u de boot regelmatig wast met een bootshampoo die een waxbescherming nalaat, zult merken dat de vervuiling zich niet of minder hecht. Hierdoor is minder moeite nodig om het polyester naderhand weer schoon te krijgen. Hiervoor kunt u een milde bootshampoo gebruiken zoals de Yachtec Splash Shampoo gebruiken. Splash Shampoo is een reinigende bootshampoo met wax, speciaal ontwikkeld voor het reinigen van de buitenkant (polyester) van de boot. Na het afspoelen geeft deze bootshampoo een diep glanzend en waterafstotend resultaat. De Yachtec Splash Shampoo kan iedere dag zonder problemen ingezet worden.

Polyester Snel poetsen

Na het wassen met de Splash shampoo is het voor de finishing touch aan te raden om na te poetsen met de Yachtec Ship&Shine.  De Ship&Shine werkt op een vochtige boot, laat geen witte resten achter en “stoft” als het ware uit. Het product laat een dun laagje was achter op het polyester waardoor het glad en verzorgd aanvoelt. De Ship&Shine neemt kalkdruppels zorgt ervoor dat uw boot er weer blinkend bij staat. Het product is ook ideaal te gebruiken op een rubberboot, omdat het geen witte resten achterlaat. Voelt uw boot ruw aan en blijven er kalkdruppels achter op de boot? Gebruik dan de Ship&Shine in combinatie met een kleidoek. Gewoon even sprayen, wrijven met de kleidoek en uw boot is super glad! Beide producten vindt u als één voordelig pakket in onze shop: een absolute aanrader!

Toebehoren bij het wassen en reinigen

In onze shop vindt u handige producten om uw boot te wassen en reinigen. Hieronder staat in het kort welke materialen een “must have” zijn wanneer u de boot professioneel wilt reinigen:

De onderstaande video demonstreert de krachtige Allround Cleaner met behulp van de Magic Foam

Meer informatie over het reinigen en wassen van een polyester, gelcoat of metalen sloep, motorboot of jacht

Wilt u meer informatie over het reinigen en wassen van o.a. polyester? Lees dan ‘Reinigen polyester boot in de praktijk. De blogs  Polijsten en beschermen van polyester in de praktijk’, Polyester beschermen na polijsten en ‘Polyester polijsten is makkelijker dan u denkt’  bieden meer informatie.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *