Boot reinigen

Polyester reinigen en wassen

Polyester reinigen en wassen is belangrijk om uw boot in optimale conditie te houden.  Een boot schoonmaken kunt u gemakkelijk zelf doen, maar het is goed om te weten waar u rekening mee moet houden. In deze blog geven we u praktische tips voor het reinigen en wassen van polyester en gelcoat boten tijdens gebruik of bij het jaarlijkse ‘groot onderhoud’.  

 

Liever kijken dan lezen?

Liever een video bekijken dan een blog lezen? In deze video zie je het effect van de krachtige Allround Cleaner met behulp van de Magic Foam

Polyester reinigen en wassen: waarom?

Polyester reinigen en wassen is een regelmatig terugkerende bezigheid. Wanneer u vaak vaart, weet u als geen ander dat het polyester van uw boot vies wordt tijdens het varen. In de blogpolyester polijsten uitgelegdbekeken we de verschillende oorzaken van verwering van polyester en waarom het polyester reinigen en wassen zo belangrijk is. Groene aanslag, zwarte lekstrepen of andere soorten vervuiling op het polyester moeten gereinigd worden om het polyester weer schoon en toonbaar te maken. Ook moet na het polyester reinigen de boot weer bestand zijn tegen de aanhechting van nieuw vuil. Polyester is echter lastig te reinigen. Daarom bieden we u tips en producten die ook door professionals worden gebruikt.

Stap 1: Zelf professioneel boot reinigen

Wilt u een product wilt gebruiken dat ook door professionele boot onderhoudsbedrijven ingezet wordt, dan is de Yachtec Allround cleaner zeker het proberen waard. Deze bootreiniger verwijdert gemakkelijk vuil, olie en vet van polyester. Eventueel aanwezige groene aanslag, zwarte lekstrepen, roet of zoutaanslag worden ook verwijderd. Niet voor niets wordt de Yachtec Allround cleaner door professionals als bootreiniger gebruikt.

Bekijk de Allround Cleaner!
 19.59

Bootreiniger Meerdere Toepassingen

Krachtige universele bootreiniger tegen vuil, groene aanslag, zwarte strepen en zoutaanslag.
Bestel via deze link een pakket van 5 x 1 liter voor 15% korting!
Bekijk de Acid Wash!

Onderwater reinigen

Helaas kan het zijn dat u na het reinigen met de Allround Cleaner toch een vergeling of grauwsluier blijft zien. Bruin/gele vaaraanslag verwijderen vereist een diepere (agressievere) reiniging. Deze moeten verwijderd worden met een zuurhoudende vaaraanslag verwijderaar. Hiervoor is de Yachtec Acid Wash uitermate geschikt.

Tip: Heeft u last van hardnekkig kalk, met name op “boot spiegel”? Dan is Lime remover een uitstekend product. Lees voor meer informatie de blog De oplossing voor kalk

Stap 2: Polyester wassen

Polyester wassen is een onderhoudshandeling die na het polyester reinigen komt. Het is belangrijk dat de boot regelmatig gewassen wordt. Wanneer u de boot regelmatig wast met een bootshampoo die een waxbescherming nalaat, zult u namelijk merken dat de vervuiling zich niet of minder hecht. Dit maakt het makkelijker het polyester naderhand weer schoon te krijgen. Voor het wassen kunt u een milde bootshampoo gebruiken zoals de Yachtec Splash Shampoo. Splash Shampoo is een reinigende bootshampoo met wax, speciaal ontwikkeld voor het reinigen van de buitenkant (polyester) van de boot. Na het afspoelen geeft deze bootshampoo een diep glanzend en waterafstotend resultaat. De Yachtec Splash Shampoo kan iedere dag zonder problemen ingezet worden.

Bekijk de Ship&Shine!
 24.27

Ship&Shine

Snelwas voor een egale glans en bescherming van gepolijste lakken.

Stap 3: Polyester poetsen: de finishing touch

Na het wassen met de Splash shampoo poetst u de boot voor de finishing touch met de Yachtec Ship&Shine.  De Ship&Shine werkt op een vochtige boot, laat geen witte resten achter en “stoft” als het ware uit. Het product laat een dun laagje was achter op het polyester waardoor het glad en verzorgd aanvoelt. Het product is ook ideaal te gebruiken op een rubberboot, omdat het geen witte resten achterlaat. Voelt uw boot ruw aan en blijven er kalkdruppels achter op de boot? Gebruik dan de Ship&Shine in combinatie met een kleidoek. Gewoon even sprayen, wrijven met de kleidoek en uw boot is super glad! Beide producten vindt u als één voordelig pakket in onze shop: een absolute aanrader!

Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Meer informatie?

Meer informatie over het reinigen en wassen van een polyester, gelcoat of metalen sloep, motorboot of jacht?

Doe de quiz

Weten welk product het best aansluit bij uw probleem? Na 5 korte vragen, weet u het!

Start de quiz

Over ons

De  blogs zijn geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl

Meer over ons

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *