Boot poetsen

De beste polijstmachine voor uw boot

Het vaarseizoen komt eraan! Dat betekent vaak dat de boot wel een grondige poetsbeurt kan gebruiken. Het kan prettig zijn om de hoekjes en gaten van uw boot met de hand te poetsen. Toch heeft niet iedereen onbeperkt de tijd en is zeker voor grotere oppervlakten machinaal poetsen een stuk makkelijker. Bovendien is het resultaat met een machine mooier dan met de hand. Wilt u uw boot poetsen met een machine, dan is de vraag: wat is de beste poetsmachine voor mijn boot? Een roterende of juist een excentrische machine? U leest meer in deze blog!

 

Liever kijken dan lezen?

In deze video demonstreren we u het verschil tussen een roterende en een excentrische poetsmachine.

Roterend polijsten

Een roterende polijstmachine is een machine waarbij de polijstschijf enkel rond zijn eigen as draait. Met een roterende machine polijst je “dieper” in op de lak van een boot. Is de lak echt dof, en dus waarschijnlijk een tijd niet gepoetst, dan krijg je met een roterende polijstmachine het beste resultaat. Het nadeel hiervan is dat je wel een beetje ervaring moet hebben met het poetsen van een machine. De machine trekt als het ware aan je handen. Hoe harder de machine draait, hoe meer hij “trekt”. De kunst is om de machine met de polijstvacht zo vlak mogelijk op het oppervlakte te laten draaien. Roterend poetsen is daarom wat moeilijker en zwaarder dan poetsen met een excentrische machine.

Professionele roterende machine

Bij NuWatersport.nl verkopen we de roterende polijstmachine van Roty. Deze machine heeft verschillende voordelen, zoals de flexibele 125 mm houder met klittenband die geschikt is voor de grote 150 mm vacht en de polijstsponzen. Ook heeft de machine een ‘speed controle trigger’ waarmee u de snelheid kunt controleren. Niet onbelangrijk: de machine heeft genoeg vermogen om krassen van uw boot te verwijderen.

Bekijk de Roty Machine!
 289.20

Roterende Polijstmachine Roty

Roterende polijstmachine voor de professionele poetser. Incl. handige tas, steunschijf, beugel en extra setje koolborstels
Bekijk de Ferm machine!
 99.50

Roterende Polijstmachine Ferm

Roterende polijstmachine voor de professionele poetser. Incl. 125 mm polijstsponshouder, 150mm poetsschijven en tas.

Budget roterende machine

Hiernaast bieden we de roterende machine van Ferm . Deze machine is een stuk goedkoper in vergelijking met de professionele machines. Echter, ook deze machine wordt vaak door professionals gebruikt. Het heeft een instelbare snelheid en wordt geleverd inclusief accessoires. Wij bieden deze machine ook in combinatie met ons Silver Pakket tegen een nóg voordeligere prijs.

Excentrisch polijsten

Met een excentrische poetsmachine gaat het polijsten veel makkelijker. Hierbij draait de polijstschijf ook rond zijn eigen as, maar draait tegelijk in een ellips. Het is wel belangrijk om de juiste “uitslag” (grootte van de ellips-beweging) te krijgen. Een (te) kleine uitslag zorgt ervoor dat de machine niet voldoende polijst op de lak van de boot. Ter vergelijk: een excentrische schuurmachine heeft een uitslag van ongeveer 3 mm. Je kunt wel de polijstmachine gebruiken om te schuren. Voor met een poetsmachine is een uitslag van tussen de 15 en 21 millimeter ideaal. Hiermee creëert de machine door de combinatie van de verschillende bewegingen een soort wax-on-wax-off effect voor de beste poetsbehandeling van de boot.

Een voordeel van het poetsen met een excentrische machine is dat er nauwelijks warmteontwikkeling tussen de poetsvacht en de lak ontstaat, waardoor de gelcoat niet snel zal worden aangetast. Ook “trekt” de machine bijna niet, waardoor het polijsten van de boot veel minder zwaar is.

Professionele excentrische machine

De Orbi Polijstmachine is een geweldig sterke machine die excentrisch aangedreven is. Deze machine wordt vaak gebruikt door de professionele gebruiker. Door deze machine te gebruiken, kunt u dus hetzelfde resultaat bereiken als een professional. De polijstmachine is beresterk en kan tegen een stootje. In tegenstelling tot een ”goedkope” machine houdt deze zijn druk vast, hoe hard u ook drukt. Ook deze machine bieden wij aan in een voordelig pakket!

Bekijk de Orbi machine!
 305.00

Excentrische Polijstmachine Orbi

Excentrische polijstmachine voor zowel beginner als professional. Incl. poetsvacht en opbergtas! 
Bekijk de Vonroc machine!
 79.50

Excentrische Polijstmachine Vonroc

Excentrische polijstmachine  voor zowel beginner als professional. Incl. 1 polijstschijf en 1 vacht. 

Budget excentrische machine

Sinds kort hebben we ook een goedkoper alternatief voor de Orbi machine in ons assortiment. De Vonroc polijstmachine is een excentrische machine met een uitslag van 21 mm. Hierdoor polijst u snel en veilig omdat de lak niet snel wordt opgewarmd. Dit maakt de machine geschikt voor zowel de beginner als de professional! Deze machine kopen in combinatie met het silver pakket? Dat kan hier!

Welke machine adviseert NuWatersport.nl?

Al met al zo hebben beide types hun eigen voor- en nadelen. In deze blog heb ik geprobeerd de verschillen toe te lichten om tot een juiste keuze te komen. Wat de juiste keuze is, hangt af van hoe ervaren u bent met een poetsmachine. De excentrische machine is makkelijker om mee te werken dan een roterende machine. Aan de andere kant geeft de roterende machine een beter resultaat. Hieronder ziet u de belangrijkste eigenschappen van de machines op een rijtje:

Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Meer informatie?

Meer informatie over het reinigen en wassen van een polyester, gelcoat of metalen sloep, motorboot of jacht?

Doe de quiz

Weten welk product het best aansluit bij uw probleem? Na 5 korte vragen, weet u het!

Start de quiz

Over ons

De  blogs zijn geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl

Meer over ons

Gerelateerde artikelen

2 thoughts on “De beste polijstmachine voor uw boot

  1. Jan KEMPKES schreef:

    heb een bestelling gedaan en betaald, alleen geen bevestiging gekregen.

    1. Marcel schreef:

      Inmiddels telefonisch contact gehad, bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *