Boot poetsen

Welke poetsvacht of polijstschijf gebruiken

Binnen het assortiment van NuWatersport.nl bieden wij een aantal sponzen en polijstvachten aan. Nu rijst wellicht de vraag: welke polijstspons of -vacht gebruik ik op welke lak? Een boot poetsen en polijsten met het juiste materiaal kan echt het verschil maken. Daarom gaat deze blog verder in op de verschillende soorten poets sponzen en vachten die u kunt gebruiken bij het schoonmaken van uw boot.

Bekijk de producten bij deze blog!

 18.50

Polijstsponshouder 125mm

Polijstsponshouder voor het bevestigen van de polijstsponzen. Met Velcro klittenband
 305.00

Excentrische Polijstmachine Orbi

Excentrische polijstmachine voor zowel beginner als professional. Incl. poetsvacht en opbergtas! 
 9.95

Polijstspons Medium-Soft – 165mm

Poetsschijf met middelzachte schuimstructuur. Verwijdert kleine krassen
 8.49

Poetsvacht Groot – 150mm

Poetsvacht van 150 mm. voor polijsten van gelcoat, polyester of lak

Welke poetsvacht of polijstschijf gebruik ik?

In de basis is het antwoord op deze vraag simpel: gebruik grove sponzen op een doffe lak en een zachte spons op een nette, gladde lak.  Toch is elke bootlak weer anders. Daarom is het belangrijk dat u weet welke polijstschijven, poetspads, en vachten beschikbaar zijn voor het beste resultaat.

Polijstvacht

Ondanks zijn naam is de polijstvacht het meest grove middel om uw boot mee te polijsten. De vacht polijst de lak van uw boot daarom ook dieper dan een gele poetsschijf. Wanneer het polyester van de boot verkrijt of verweerd is, gebruikt u een vacht om de boot weer te matteren en zo op glans te brengen. Na het poetsen met een polijstvacht, ontstaan er vaak swirls of banen op de lak. Deze kunt u gemakkelijk wegpoetsen met medium sponzen en een medium poets.

Polijstspons

Op een minder doffe boot, kunt u gemakkelijk een polijstspons gebruiken. Binnen NuWatersport.nl bieden wij een aantal verschillende van deze polijstpads aan. De gele polijstpad heeft een middelharde schuimstructuur en is hiermee zeer geschikt voor het verwijderen van krassen uit polyester en gelcoat oppervlakken. De witte poetspad een medium-zachte structuur. Deze polijstspons is geschikt voor boten met een gelcoat oppervlak dat is een prima staat verkeert en verwijdert lichte krasjes. De zwarte polijstspons heeft de meest zachte structuur van de bovengenoemde sponzen geeft hiermee een prachtig hoogglans eindresultaat op uw lak. Zowel de witte als zwarte sponzen worden vaak gebruikt in combinatie met de Reflex Polish.

(Ps. hebt uw een kleine boot en wilt u toch machinaal poetsen klik dan eens naar de boormachine kit)

Of kijk hier voor pakket met een roterende polijstmachine of een excentrische poetsmachine 

Een klein overzicht

Om het voor u wat gemakkelijker te maken, hebben wij een kort overzicht gemaakt waarin u kunt zien welke spons of vacht het beste aansluit bij de lak van uw boot en welk product u hierbij kunt gebruiken.

De staat van de boot Polijstspons/vacht Bijbehorende product Napoetsen met..
Dof Polijstvacht  Heavy Gloss Renovator Medium Gloss (machine) & UV-15 wax (Handmatig)
Minder dof Gele polijstspons  Medium Gloss Renovator UV-15 Wax (handmatig)
Jong gebruikt Witte polijstspons Reflex Polish UV-15 Wax (handmatig)
Nieuwe boot Zwarte polijstspons
Reflex Polish UV-15 Wax (handmatig)

Zie dit overzicht niet als een wet van Meden en Perzen, maar als een advies. Zoals gezegd: elke lak, kleur en staat van de lak is anders. Mocht u twijfelen over welk materiaal en welk product geschikt zijn voor uw boot? Mail dan naar klantenservice@nuwatersport.nl en u krijgt dezelfde dag nog een bericht van ons terug.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *