Lime remover
Boot poetsen, Boot reinigen, Vaaraanslag verwijderen

Dé oplossing tegen kalkaanslag op de boot!

Heeft u ook het probleem dat de druppels na het varen hechten aan de lak van de boot of dat de motor van de boot zo grauw aanslaat? In dit blog leest u hoe met de juiste producten kalkaanslag op uw boot gemakkelijk kunt verwijderen. 

Bekijk de producten bij deze blog!

Je ziet het elke keer als je de boot wast, al heb je nog zo’n goede shampoo: druppels van het kalkwater. Vooral met een donkere boot zijn deze watervlekken op de lak al snel goed zichtbaar. Al is de boot een tijd in het water geweest lijkt de lak wel met een grauwsluier van kalk bedekt te zijn. Deze kalkaanslag op de boot is vaak lastig weg te wassen.

Kalk verwijderen met Lime Remover

Daarom heeft Yachtec de Lime Remover ontwikkeld. Kalkvlekken verdwijnen hiermee als sneeuw voor de zon. Wij hebben de Lime Remover op verschillende boten getest en keer op keer was het resultaat verbluffend. De Lime Remover verwijdert zelfs de beroemde “snor of baard” die je ziet op de voorkant van de boot. Ook voor kalkaanslag op badkamertegels of in de douche is de Lime Remover uitermate geschikt. Verdun het product hiervoor 1:1 met water.

Het gebruik van de Lime Remover is eenvoudig. Wanneer je de boot eens in de zoveel tijd wast, raden wij u aan het product 1:1 te verdunnen. Wanneer u de boot regelmatig wast, is het beter om het 1:4 te verdunnen. Ons advies is om het product aan te brengen met een Rilsan Hoekborstel. Deze wasborstel heeft extra zachte haren, waardoor er geen krassen ontstaan tijdens het wassen van de boot.

Bekijk hier hoe kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon met de Yachtec Lime Remover!

De juiste kalkverwijderaar

Ondanks de tips dat kalk te verwijderen is met aloude middeltjes als citroenzuur en azijn, zijn deze middelen lang niet altijd effectief. Daarom raden wij u aan om bij het verwijderen van kalk te kiezen voor professionele producten. De Lime Remover werkt agressief werkt op de kalk, maar mild is voor de lak van de boot. Zo verwijdert het zelfs de meest extreme kalkaanslag zonder de boot te beschadigen. Zo kun je, wanneer je ’s avonds na een dag varen de boot gaat wassen, met een goed gevoel de boot weer achterlaten.

Enkele enthousiaste reacties van klanten

  • Goedemorgen,het heeft even geduurd voordat ik goede foto’s kon maken van een schoonmaakactie met Lime Remover. Maar intussen is het gelukt. Zoals je ziet werkt het product perfect.
  • Roeivereniging RIC, Amsterdam

roeien

  • Goedemiddag, Ik heb een erg mooi resultaat met Yachtec Lime Remover De diepe glans in de groene lak is weer helemaal terug en de groene rand op de waterlijn verdween als sneeuw voor de zon. Bedankt voor de proefflacon en zal lime remover aanbevelen aan de mede booteigenaren


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis!

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.