Boot reinigen

Zelf uw boot schoonmaken

Zelf uw boot schoonmaken is iets wat u zeer gemakkelijk kunt doen. Op Nuwatersport.nl vindt u diverse boot schoonmaak producten waarmee u deze klus kunt klaren.

Bekijk de producten bij deze blog!

 23.24
 19.59

Bootreiniger Meerdere Toepassingen

Krachtige universele bootreiniger tegen vuil, groene aanslag, zwarte strepen en zoutaanslag.
Bestel via deze link een pakket van 5 x 1 liter voor 15% korting!
 23.58

Anti kalk bootreiniger

Ultieme kalkverwijderaar tegen kalk en witte druppels op de boot.
 19.26

Uw boot schoonmaken

Het onderhouden en schoonmaken van uw boot is iets waar u als eigenaar niet omheen kunt. Uiteraard is dit gedeelte uit te besteden maar waarom? Het is ook prima zelf te regelen.

Bij Nuwatersport.nl kunnen wij u helpen met advies over het gebruik van de juiste producten om het schoonmaken van uw schip leuk te maken. Want hier geldt hetzelfde als met verbouwen, goede producten betekenen vaak al het halve werk.

Op het internet is van alles te vinden over huis, tuin en keuken spullen die u zou kunnen gebruiken om uw boot schoon te maken. Sommige tips werken ook echt, maar in vergelijking met professionele onderhoudsproducten zult u merken dat er wel degelijk grote verschillen zijn. Nuwatersport.nl heeft een ruim assortiment aan professionele onderhoudsproducten voor boten die speciaal zijn ontwikkeld om het schoonmaken van een boot eenvoudig en goed te kunnen doen. Hierbij is rekening gehouden met de milieubelasting en de veiligheid tijdens het gebruik.

Uw boot schoonmaken in het water

Een boot schoonmaken in het water is de meest voorkomende plek. Dit natuurlijk omdat de meeste boten niet meer dan 1x per jaar de kant op gaan.Het is daarom zo belangrijk dat de producten die u gebruikt milieuvriendelijk zijn en geschikt voor gebruik in een nautische omgeving. Nuwatersport.nl biedt een assortiment aan milieuvriendelijke producten die geschikt zijn voor gebruik wanneer uw boot aangemeerd ligt. Problemen kunnen ontstaan wanneer huis, tuin en keuken producten niet biologisch afbreekbaar zijn. Dit kan voor grote problemen zorgen. Hierbij kunt u denken aan geldboetes en natuurlijk de vervuiling van het water.

Het gebruik van de juiste schoonmaak producten is net zo belangrijk als de verwerking met de juiste accessoires. Daarom hebben wij bij Nuwatersport.nl niet allen de beste boot schoonmaakproducten maar ook kwalitatieve accessoires voor de verwerking van de producten.

Het schoonmaken van een compleet schip kan (helaas) niet gedaan worden met maar 1 product. Elke soort vervuiling vraagt weer om een ander product. Een reiniger is een totaal ander product dan een polijstmiddel. Beide zijn nodig om uiteindelijk een glanzend schip te krijgen. Nuwatersport heeft zich beperkt tot een overzichtelijk assortiment waarbij elk product een speciale toepassing kent. Hieronder lichten wij de producten toe die gebruikt worden voor het reinigen van de verschillende oppervlakken.

Wilt u meer weten over het poetsen of beschermen (waxen) van uw boot? Lees hier Alles over uw boot waxen “

Boot Schoonmaken per toepassingsgebied

Verwijderen gele aanslag onderwaterschip

Voor het reinigen van de bruin – gele aanslag van het onderwaterschip gebruikt u de Yachtec de Acid Wash bootreiniger. De Acid Wash verwijderd de meest extreme vaaraanslag binnen enkele minuten. Door de meegeleverd handvernevelaar kunt u de bootreiniger eenvoudig zelf aanbrengen en na enkele minuten afspoelen met water. Het verwijderen van deze vaaraanslag is een essentieel onderdeel van een boot schoonmaken. De Yachtec Acid Wash is onmisbaar in het schoonmaakproces.

Schoonmaken bovenwaterschip, dek en romp

Het bovenwaterschip wordt gereinigd met de Yachtec Allround Cleaner. Dit is een geconcentreerde bootreiniger die zelfs de meeste sterke vervuiling verwijderd. De Allround Cleaner verwijdert groene aanslag, olie, lekstrepen en ander sterk vuil. De bootreiniger is veilig in gebruik op alle ondergronden en is biologisch afbreekbaar. Naast het reinigen van het bovenwaterschip, kunt u de Yachtec Allround Cleaner ook gebruiker voor het schoonmaken van het dek en de romp. Een multifunctionele bootreiniger voor verschillende schoonmaaktoepassingen.

Wassen van het bovenwaterschip, dek en romp

Nadat de extreme vervuiling is verwijderd met de Acid Wash en de Allround cleaner is het raadzaam om de boot te wassen met een onderhoudende boot shampoo. Hiervoor gebruikt u de Yachtec Splash Shampoo. De Yachtec Splash Shampoo is geschikt voor regelmatig gebruik en laat een glanzend, waterafstotend resultaat na. Deze boot shampoo is veilig in gebruik en onschadelijk voor het aquatisch milieu. Hierdoor is de Yachtec Splash Shampoo het onderhouds product bij uitstek voor het wassen van de boot.

Schoonmaken van de bekleding

Voor het reinigen van zitkussens, bekleding of bootkap gebruikt u de Yachtec Interior Cleaner. De interieurreiniger is zeer effectief in gebruik en reinigt zelfs de meest vervelende vervuiling. Na gebruik laat de Interior Cleaner geen witte resten achter.

Onderhouden van onder- en bovenwaterschip, romp en dek

Het reinigen en wassen van het bovenwaterschip, romp, dek of de kajuit komt regelmatig terug. Zure regen, groene aanslag, loszittend vuil en vet zijn allemaal verontreinigingen die met enige regelmaat verwijderd moeten worden. Een boot schoonmaken bestaat dus uit meerdere stappen. Hierbij zorgt het gebruik van de juiste producten ervoor dat u deze klus gemakkelijk zelf kunt klaren.

Voor het reinigen van het bovenwaterschip, dek en romp is de Yachtec Allround Cleaner in combinatie met de Yachtec Splash Shampoo een zeer succesvolle combinatie. De onderhoudsproducten sluiten perfect op elkaar aan. En mocht er sprake zijn van gele aanslag (grauwsluier) op de romp en het onderwaterschip, dan biedt de Yachtec Acid Wash de oplossing om deze bruin / gele vaaraanslag eenvoudig te reinigen. Een effectieve bootreiniger die zelfs de meest extreme aanslag eenvoudig en snel verwijderd.

Op elke boot zit tevens kalkaanslag, vooral op de “waterfilm”. Dat is waar het water de boot raakt. Dit verwijder je moeiteloos met Lime Remover. Speciaal voor het regelmatig onderhouden van het bovenwaterschip, dek en romp hebben wij een Boot schoonmaken‘ reinigingspakket samengesteld voor het reinigen en wassen van de boot. Dit voordeelpakket bevat naast de Allround Cleaner, Lime remover en Acid Wash, ook een spons en droogzeem. Alles wat nodig is om de boot schoon te maken als vakman!

Gemakkelijk uw eigen boot schoonmaken

Door het gebruik van de juiste boot onderhoudsproducten kunt u zelf gemakkelijk uw eigen boot schoonmaken. De Yachtec producten worden wereldwijd door professionele gebruikers ingezet om boten in perfecte staat te brengen. Kenmerkend voor de onderhoudsproducten is het gebruiksgemak en de effectieve reiniging. Twijfel niet langer en gebruik Yachtec onderhoudsproducten om uw boot professionele te reinigen en te onderhouden.

Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *