Gele vaaraanslag verwijderen in een handomdraai

Vind direct professionele reinigingsproducten voor uw boot uit de 5 onderstaande categorieën.
Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis!

Wilt u meer informatie? Lees dan de onderstaande instructie voor het verwijderen van gele vaaraanslag.bruin gele vaaraanslag verwijderen.jpg

Gele vaaraanslag verwijderen kan zeer gemakkelijk wanneer u het juiste product maar gebruikt.  Er zijn enkele producten verkrijgbaar die werkelijk doen wat er beloofd wordt. Een product wat wereldwijd door professionals gebruikt wordt is de Acid Wash. Dit produt is speciaal door Yachtec ontwikkeld voor het verwijderen van de gelige aanslag op het onderwaterschip.

Yachtec BV is een Nederlandse producent van reiniging- en onderhoudsmiddelen die haar producten vooral aan de professionele gebruiker levert. Dit laatste is goed merkbaar wanneer men kijkt naar het gebruikersgemak van de boot onderhoudsproducten. Deze zijn eenvoudig toepasbaar met een uitzonderlijk resultaat! Het is zeker het proberen waard.

Wat is bruin gele vaaraanslag ?

De bruin gele vaaraanslag wordt veroorzaakt door de micro-organisme in het water. Door ophoping van kalk en vuilaanslag krijgen de organismen kans om te hechten. Vaak is dit al zichtbaar binnen enkele weken of zelfs dagen. Dit hangt sterk af van de wateren waar u vaart.

Er is wel een verschil tussen kalkaanslag en de gele aanslag door de organismen. Voor beide vervuilingen is een zuurhoudende reiniger nodig om deze te verwijderen.

De aanslag hecht zich in de poriën van het polyester en is daardoor haast niet te verwijderen met een boot polijstmiddel. Door een zuurhoudende bootreiniger, zoals de Acid Wash, te gebruiken, kunt u de vervuiling uit de poriën ‘trekken’.

Bruin / gele vaaraanslag verwijderen met Acid Wash

Om bruin gele vaaraanslag te verwijderen, biedt Yachtec BV de Acid Wash. Een sterk geconcentreerde, zuurhoudende reiniger met een dikkere samenstelling (hogere viscositeit) dan andere reinigers. Dit maakt het product zeer effectief. Het wordt aangebracht met een vernevelaar of spons. Door de viscose samenstelling blijft het ‘plakken’ op de vaaraanslag op de romp. Hierdoor krijgt de Yachtec Acid Wash de tijd om in te werken en kunt u de gele vaaraanslag verwijderen van uw boot.

Het product wordt geleverd met een vernevelaar waardoor het direct bruikbaar is. Breng het product aan met de bijgeleverde vernevelaar of met een schone doek of spons. Na het aanbrengen dient u enige minuten te wachten zodat de Acid Wash kan inwerken. Nadat het gewenste resultaat is bereikt, afspoelen met voldoende water.

Gele vaaraanslag verwijderen met de Yachtec Acid Wash kan worden gedaan op gelcoats, polyester, metaal en geverfde oppervlakken. Niet gebruiken op aluminium of gegalvaniseerde oppervlakken. Hier kan de Acid Wash namelijk op uitbijten. Kijk dus goed uit wanneer u de Acid Wash wilt gebruiken terwijl u boot getrailerd is.

Foto: Voorbeeld van een boot die vergeeld is. Alleen ingespoten met Acid wash. 2e foto na 30 sec, 3e foto  na 3 min.

Andere reiniging- en onderhoudsproducten voor uw boot

Yachtec BV biedt, naast de Acid Wash, een complete lijn aan reiniging- en onderhoudsproducten voor uw boot. Van bootreiniger of bootshampoo tot polijstproducten en waxen met een langdurig bescherming voor gelcoats of geverfde oppervlakken.

Buiten de onderhoudsproducten voor de romp en het dek, heeft Yachtec BV ook een aantal producten voor de kajuit. Hierbij moet u denken aan de Crystal Glass (glasreiniger), Interior Dressing (beschermingslotion) of Interieur Cleaner (interieurreiniger) die de binnenkant van uw boot weer verfraaien en verfrissen.

Meer informatie over het reinigen van bruin gele vaar aanslag van polyester boot

U heeft zojuist een artikel gelezen over het verwijderen van de grauwsluier, oftewel vaaraanslag, van polyester, gelcoat of gelakte ondergrond. Yachtec levert de Acid Wash vaaraanslag verwijderaar die dit onderdeel van het boot onderhoud vergemakkelijkt.

Wellicht zijn de artikelen 'Bruin gele vaaraanslag verwijderen' en ‘Reinigen polyester boot in de praktijkook interessant. Hier wordt beschreven welke stappen ondernomen worden bij het reinigen van het onderwaterschip en welke boot schoonmaakproducten gebruikt worden voor het bovenwaterschip.

Over Rob