boot bruin gele aanslag
Boot reinigen, Vaaraanslag verwijderen

Gele vaaraanslag verwijderen in een handomdraai

Gele vaaraanslag verwijderen is heel makkelijk zolang u het juiste product gebruikt. Een product wat wereldwijd door professionals gebruikt wordt en doet wat het beloofd is de Acid Wash. Dit product is speciaal door Yachtec ontwikkeld voor het verwijderen van de gele aanslag op uw boot. Hieronder leest u meer.

Wat is bruin gele vaaraanslag?

De bruin gele vaaraanslag wordt veroorzaakt door micro-organismen in het water. Door ophoping van kalk en vuilaanslag krijgen de organismen kans om te hechten.  Dit is binnen enkele weken of zelfs dagen al zichtbaar. Hoe snel je gele vaaraanslag ziet, hangt sterk af van de wateren waar u vaart. Doordat de mciro organismen zich hechten in de poriën van het polyester, is de aanslag haast niet te verwijderen met een boot polijstmiddel. Om gele aanslag van de boot te verwijderen is een zuurhoudende reiniger nodig om de vervuiling uit de poriën te ’trekken’. Dat is precies wat Acid Wash doet.

Let op: Er is een verschil tussen kalkaanslag en de gele aanslag door de organismen. Gebruik voor het verwijderen van hardnekkige kalkaanslag de Yachtec kalkverwijderaar

Vaaraanslag voorkomen: Regelmatig reinigen van de boot

Allereerst is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Het regelmatig reinigen van de boot zorgt ervoor dat micro-organismen minder kans krijgen zich te hechten in het polyester. Een goede multifunctionele reiniger is de Allround cleaner van Yachtec. Is het kwaad al geschied, kan het helaas zijn dat u na het reinigen met de Allround Cleaner toch een vergeling of grauwsluier blijft zien. Bruin/gele vaaraanslag verwijderen vereist een diepere (agressievere) reiniging. Deze moeten verwijderd worden met een zuurhoudende vaaraanslag verwijderaar. Hiervoor is de Yachtec Acid Wash uitermate geschikt.

Bekijk de Allround Cleaner!
 19.59

Bootreiniger Meerdere Toepassingen

Krachtige universele bootreiniger tegen vuil, groene aanslag, zwarte strepen en zoutaanslag.
Bestel via deze link een pakket van 5 x 1 liter voor 15% korting!
Bekijk de Acid Wash!

Over de Yachtec vaaraanslag verwijderaar

Om bruin gele vaaraanslag te verwijderen, biedt Yachtec de Acid Wash. Een sterk geconcentreerde, zuurhoudende reiniger met een dikkere samenstelling (hogere viscositeit) dan andere reinigers. Dit maakt het product zeer effectief. Door de viscose samenstelling blijft het ‘plakken’ op de vaaraanslag op de romp. Hierdoor krijgt de Acid Wash de tijd om in te werken en kunt u de gele vaaraanslag verwijderen van uw boot. Bovendien is Yachtec BV een Nederlandse producent van reiniging- en onderhoudsmiddelen die haar producten vooral aan de professionele gebruiker levert. Dit laatste zorgt voor eenvoudig toepasbare producten met een uitzonderlijk resultaat! Zeker het proberen waard.


Hoe aanslag van de boot verwijderen?

Gele aanslag verwijderen wordt makkelijk wanneer u de vaaraanslagverwijderaar van Yachtec, de Acid Wash, gebruikt. Je brengt het product aan met een vernevelaar of spons. Wij leveren de Acid Wash met een nevelaar, waardoor u het product direct kunt gebruiken. Breng het product aan met de bijgeleverde vernevelaar of met een schone doek of spons. Na het aanbrengen wacht u enige minuten zodat de Acid Wash kan inwerken. Nadat het gewenste resultaat is bereikt, spoelt u het product af met voldonede water. Om het gemakkelijk te maken hebben wij een pakket samengesteld wat alle producten bevat die u nodig heeft voor het verwijderen van de gele aanslag en het onderhouden van uw boot.


Bekijk ons starterspakket!
 42.50

Reinigingspakket – Starter

Start met reinigen met de universele bootreiniger, vaaraanslag verwijderaar en toebehoren.

Let op: Gele aanslag verwijderen met de Acid Wash kan worden gedaan op gelcoats, polyester, metaal en geverfde oppervlakken. Niet gebruiken op aluminium of gegalvaniseerde oppervlakken. Hier kan de Acid Wash namelijk op uitbijten. Kijk dus goed uit wanneer u de Acid Wash wilt gebruiken terwijl u boot getrailerd is.


Bekijk de Ship&Shine!
 24.27

Ship&Shine

Snelwas voor een egale glans en bescherming van gepolijste lakken.

Andere reiniging- en onderhoudsproducten voor uw boot

Yachtec BV biedt, naast de Acid Wash, een complete lijn aan reiniging- en onderhoudsproducten voor uw boot. Van bootreiniger of bootshampoo tot polijstproducten en waxen met een langdurig bescherming voor gelcoats of geverfde oppervlakken.
Naast de onderhoudsproducten voor de romp en het dek, heeft Yachtec BV ook een aantal producten voor de kajuit. Hierbij moet u denken aan de Crystal Glass (glasreiniger), Interior Dressing (beschermingslotion) of Interieur Cleaner (interieurreiniger) die de binnenkant van uw boot weer verfraaien en verfrissen.

Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Meer informatie?

Meer informatie over het reinigen en wassen van een polyester, gelcoat of metalen sloep, motorboot of jacht?

Doe de quiz

Weten welk product het best aansluit bij uw probleem? Na 5 korte vragen, weet u het!

Start de quiz

Over ons

De  blogs zijn geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl

Meer over ons

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *