Verwering in het boot interieur verwijderen? Lees wat u moet doen om deze vervuiling te reinigen. Klik verder voor meer informatie.

 

Verwering in boot interieur

Het onderhouden van het interieur van uw boot is natuurlijk net zo belangrijk als bijvoorbeeld het schoonhouden en beschermen van het dek en romp. Dit niet alleen om de levensduur van het boot interieur te verlengen maar ook omdat het gewoon fris en schoon is.

In vochtige omgevingen gedijen deze schimmels goed en komt het dus vaak voor dat u na de winterstalling geconfronteerd wordt met deze vervuiling. Gebruik professionele onderhoudsproducten voor het verwijderen van deze schimmels.


 


Wat is ‘verwering’ nu eigenlijk en wat kan u ertegen doen om deze te verwijderen?

Wat is verwering?

Wat is verwering en hoe kunt u dit voorkomen? Dat zijn 2 hele belangrijke vragen. Het is tenslotte mogelijk om een oplossing voor een probleem te vinden wanneer u weet waardoor het probleem ontstaat.

Verwering ontstaat in een vochtige omgeving. Scheepszeilen, bootkappen of zitkussens die vochtig worden opgeborgen ontstaat in de meeste gevallen deze verwering. Deze donkere schimmelvlekjes laten zich niet gemakkelijk verwijderen.

Het voorkomen van schimmels in uw boot interieur kan wanneer uw boot schoon is en staat in een droge omgeving. Binnen dus. Nu staan de meeste boten gewoon in de buitenlucht. Gedurende de winter is dit vaak vochtig en kan er bij mooi (warmer) weer snel verwering optreden. Zorg tijdens de winterstalling dat u de zitkussens thuis op zolder of in de schuur opslaat. Als het er maar droog is of voldoende luchtcirculatie aanwezig is.

 

Verwering in boot interieur verwijderen

Het kan voorkomen dat na het winterseizoen uw boot interieur en zitkussens toch zijn aangetast door het ‘weer’. Deze verwering wordt veroorzaakt door de schimmels die zich in de het bootinterieur of zitkussens hebben genesteld. Heel vervelend maar het verwijderen ervan hoeft geen groot probleem te zijn.

De zitkussens zijn vaak gemaakt van Skai leer. Dit is kunstleer die meer kan hebben dan echte leer. Logisch natuurlijk.

Voor het verwijderen van de schimmel uit de zitkussen, gebruikt u een sterke (interieur) reiniger in combinatie met een harde borstel of de Magic Foam. De naam zegt het eigenlijk al. Deze melamine spons heeft een schurende werking en reinigt, in combinatie met een goede reiniger, tot diep in de poriën. De verwering is hiertegen echt kansloos.

Gebruik de Magic Foam of een harde borstel (nagelborstel) om de ondergrond te schrobben maar test de behandeling altijd op een klein stukje.