Veel gestelde boot onderhoudsvragen

Als booteigenaar weet u maar al te goed dat niet iedere boot hetzelfde is en dus ook dat niet iedere vervuiling hetzelfde is.

Daarom hebben we hier de meest voorkomende boot onderhoudsvragen op een rijtje gezet.

Mocht uw vraag er niet bij staan, dan kunt u uw vraag aan ons stellen en zullen wij deze publiekelijk behandelen. (doorlinken naar de vraagbaak)

 

Boot bekleding reinigen en onderhouden.jpgBoot interieur bekleding reinigen

Het interieur van een boot heeft veel te lijden. Tijdens het vaarseizoen staat deze constant bloot aan een vochtige omgeving. Daardoor heeft het boot interieur vaak last van schimmels, algen en vlekken die veroorzaakt zijn door (zout) water. Daarnaast staat het interieur ook bloot aan het normale leven op de boot. Wat natuurlijk ook vervuiling met zich mee brengt. Hierbij kunt u denken aan zand, insecten of vlekken van eten en drinken.

Wij adviseren voor het reinigen van interieur bekleding de Yachtec Interior Cleaner. Deze reiniger is uitermate geschikt voor het schoonmaken van het boot interieur.

Meer informatie over het reinigen van uw boot interieur kunt u hier lezen.

http://nuwatersport.nl/boot-interieur-bekleding-reinigen-en-onderhouden/

 

bruin gele vaaraanslag verwijderen.jpgBruin gele vaaraanslag verwijderen

Bruin, gele vaaraanslag is een veel voorkomende aanslag op boten. Bruin gele vaaraanslag wordt veroorzaakt door kalk in het oppervlaktewater. Vaarwater met daarbij zonlicht zorgen voor de bruin gelige verkleuring. Deze organische vervuiling is niet of nauwelijks zonder chemische oplossing schoon te krijgen.

Wij adviseren voor het reinigen van deze aanslag de Yachtec Acid Wash. Een zuurhoudend bootreiniger die uitermate geschikt is voor deze klus. Even laten inwerken en vervolgens afspoelen met schoon water en klaar is de klus.

Voor meer informatie over het reinigen van bruin gele vaaraanslag kunt u de volgende 2 artikelen lezen

http://nuwatersport.nl/bruin-gele-vaaraanslag/

http://nuwatersport.nl/gele-vaaraanslag-verwijderen/

 

Gelcoat schoonmaken en onderhouden.jpgGelcoat schoonmaken

Het onderhouden van de gelcoat oppervlakken kan een hele klus zijn. Door deze delen regelmatig te onderhouden, wordt het één of tweejaarlijks onderhoud een stuk eenvoudiger. De boot blijft beter beschermd waardoor vuil zich minder snel hecht. Hierdoor wordt onderhoud ook weer een stuk makkelijker. Tijdens het vaarseizoen adviseren wij dan ook om regelmatig een boot shampoo te gebruiken voor het onderhoud.

De vervuiling van het onderwaterschip en de rest van de boot verschillen nog al. Daarom hebben wij 2 producten die wij aanraden voor het schoonmaken van de gelcoat.

 

1.Yachtec Acid Wash

2.Yachtec Allround Cleaner

 

Voor meer informatie over de gelcoat schoonmaken kunt u het volgende artikel lezen

http://nuwatersport.nl/gelcoat-schoonmaken-en-onderhouden/

 

polyester polijsten.JPGPolyester polijsten

Tijdens het varen krijgt uw polyester boot aardig wat te verduren. Zo kan tijdens het vaarseizoen het polyester dof en verweerd raken, maar ook kleine en grote krassen oplopen. Deze kleine beschadigingen kunt u door het polyester te polijsten nagenoeg allemaal verwijderen.

Wij hebben een polijstpakket samengesteld van de verschillende polijstmiddelen in combinatie met een goede beschermwax. Een compleet pakket met voldoende materiaal voor minimaal 1 vaarseizoen.

Het polyester polijsten en beschermen basispakket

Voor meer informatie over het polyester polijsten kunt u de volgende artikelen lezen

http://nuwatersport.nl/polyester-polijsten/

http://nuwatersport.nl/polyester-polijsten-uitgelegd/

http://nuwatersport.nl/polyester-beschermen-na-polijsten/

 

Polyester reinigen en wassen.jpgReinigen van polyester

Het reinigen van polyester is een belangrijk onderdeel van het boot onderhoud. Als u tijdens het vaarseizoen regelmatig uw boot reinigt met een goede boot shampoo zult u merken dat de vervuiling minder snel hecht aan het polyester. Zeker als u een boot shampoo gebruikt die een waxbescherming nalaat. Het voordeel hiervan is dat het u tijdens het grote onderhoud minder moeite zal kosten om de boot weer als nieuw te krijgen.

Wij adviseren voor het reinigen van uw polyester boot de Yachtec Splash Shampoo. Deze laat een kleine waslaag achter na het schoonmaken en hoeft nagenoeg niet drooggezeemd te worden.

Voor meer informatie over het reinigen van polyester kunt u de volgende artikelen lezen.

http://nuwatersport.nl/polyester-reinigen-en-wassen/

http://nuwatersport.nl/reinigen-polyester-boot-in-de-praktijk/

reinigen van uw teakdek.jpgReinigen van teakdek

Het onderhouden van een teakdek is vaak een lastige klus en hard werk. Maar een goed onderhouden teakdek ziet er wel fantastisch uit en gaat ook vele jaren langer mee. Daarom is het reinigen van uw teakdek een heel belangrijk aspect van het boot onderhoud. Kijk altijd uit bij het reinigen van uw teakdek dat u geen sterke chemische producten gebruikt, omdat dit het hout kan beschadigen. Gebruik daarom altijd een milde reiniger. Ook het gebruik van een hogedrukreiniger kan blijvende schade opleveren.

Wij adviseren voor het reinigen van uw teakdek twee producten.

 

  1. De Yachtec Splash Shampoo
  2. De Yachtec Allround Cleaner
  3. De Yachtec Verweringwater voor teak (tip!)

 

Voor meer informatie over het reinigen van uw teakdek kunt u het volgende artikel lezen

https://nuwatersport.nl/teak-schoonmaken-met-oxaalzuur