iphone
Nieuws en evenementen

Vaar-apps voor de watersporter

Bijna iedereen heeft nu wel een smartphone of tablet in huis. Dit is natuurlijk handig om mee te nemen aan boord en dan vooral als u er leuke en handige vaar-apps op heeft staan. Zo kunt u tijdens de vaart gemakkelijk nuttige informatie vinden. Steeds meer watersport-apps zijn via iTunes en de Android Playstore verkrijgbaar voor telefoons en tablets. In dit artikel omschrijf ik een selectie uit het grote aanbod.


Weer-apps

De apps zijn in meerdere categorieën te verdelen. Zo kunt u als eerste uw voorbereidingen treffen met een weer-app. De wel bekende buienradar, de gratis weather pro hd en de weerkaarten van weatherMaps. U kunt ook kiezen voor de gratis app Weerplaza. Deze is door iphoneclub.nl uitgeroepen tot beste weer-app van Nederland. Als u al fan was van de website “Windguru” dan moet u ook zeker hun app op uw apple of android toestel hebben staan.

Vaarnavigatie-apps

Zodra u hebt uitgevogeld of het goed weer is om te gaan varen, kunt u de vaarkaarten-apps raadplegen. Met de app van Navionics heeft u geen ]ander navigatiemiddel meer nodig. Met het ingebouwde navigatieprogramma vaart u zo weg. Een ]andere mogelijkheid is de Nederlandstalige app gemaakt door zeilers “Marine Imray kaarten”. De “Weerkaarten app” van de ANWB bied u uitgebreide informatie over de waterwegen in heel Nederland. Om helemaal voorbereid te vertrekken maakt u met de  app BoatCheck  een checklist met alles wat u maar nodig kunt hebben aan boord. Van boordapparatuur tot handzeep.

De toeristische vaartocht-apps

Maakt u graag een toeristisch tochtje per boot? Vaar dan eens via app.ottenhomeheeg.nl een van de drie uitgestippelde routes door Friesland. Naast de kaart ziet u informatie over de bezienswaardigheden langs de route. Een ]ander leuk idee is om de Willemsroute in o.a. Brabant te volgen. Informatie over de toeristische hoogtepunten vindt u in de app “Willemsroute”. Wilt u graag varen in Friesland dan is de app “Watersport Fryslân” of “Marrekrite” leuk om te hebben. De gratis app “Vaarwater” is leuk voor een dagje in en rond Amsterdam. Hier vindt u bijvoorbeeld informatie over openingstijden van bruggen en sluizen. In de Winkel Vaarapp kunt u via “de steiger” in en rond Vinkeveen lokale horeca, zwemplaatsen en aanlegsteigers vinden.

In de knopen-apps

Heeft u het knopen leggen niet onder de knie en wilt u graag een handleiding over knopen leggen? Download dan de knopen-apps KnotTime, iknopen of KnotGuideHd. U ziet dan hndige instructiefilmpjes met stap voor stap uitleg. Zo legt u voortaan de beste knopen.

Alles-in-een vaar-apps

Vindt u al die verschillende vaar-apps veel te veel en wilt u het liefst maar één app die u alle info kan geven over varen? Ik raad u dan aan om de app “De Watersporter” te downloaden. Deze app is voor mensen die van varen houden en heeft alles wat u nodig hebt om uw hobby te verrijken. Weerbericht, windvoorspelling, jachthaven informatie, openingstijden bruggen en sluizen, getijden, waterstanden, knopen leggen, watersportnieuws en een watersportkalender. Dit is nog maar een klein deel van het grote aanbod in de vaar-apps. Gaat u eens rustig op zoek in de Apple store of Android Play store voor de vaar-apps die het beste bij u passen. Een ding is zeker, de komst van vaar-apps maakt het beoefenen van de watersport nog interessanter, leuker en makkelijker. Vooral doordat u met vaar-apps uw informatie overzichtelijk bij elkaar hebt en u niet meer hoeft te stoeien met mappen met weerkaarten, boeken van steden en boeken van havens. De moderne watersporter kan niet meer zonder de vaar-apps!


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent! Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot? Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis!

[/vc_r

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.