gold set
Boot poetsen

Polyester polijsten uitgelegd

Door het polyester polijsten krijgt deze weer de originele glans terug. Het polijsten en op glans krijgen van het polyester kunt u eenvoudig zelf doen. In dit artikel leest u welke onderhoudsproducten wij aanbevelen voor het polijsten van polyester.    


Is het polyester van uw boot dof en verweerd (verkrijt)? Het gebruik van een sterk boot polijstmiddel is vaak al voldoende om deze verwering te verwijderen. Yachtec heeft 2 polijstpasta’s ontwikkeld voor het verwijderen van krassen en het herstellen van de glans. Een sterk polijstmiddel en een mildere variant. Afhankelijk van de staat van het polyester, kunt u bepalen of u een grof boot polijstmiddel nodig heeft of dat een mildere variant volstaat. In het onderstaande artikel staan wij stil bij de meest gebruikte product combinatie.

Polyester polijsten met professionele boot polijstmiddelen

Polyester polijsten dient te gebeuren met boot polijstmiddelen die een hoge kwaliteit waarborgen. En wat wordt verstaan onder hoge kwaliteit? Dit is niet te meten op basis van de prijs. Uiteindelijk is de prijs subjectief en iets wat je snel vergeet. Wat je bijblijft is of het polijstmiddel makkelijk te verwerken is geweest. Of het resultaat welke het heeft opgeleverd. Belangrijk is dat u niet gefrustreerd raakt tijdens het polijsten van uw boot. Want een boot poetsen is iets wat u eenvoudigweg zelf moet kunnen doen.

Grof boot polijstmiddel tegen dofheid en krassen

Een grof boot polijstmiddel gebruikt u voor het verwijderen van oxidatie, kalkaanslag, verkleuring,  diepe krassen of het herstellen van sterk verweerd en dof geworden polyester. Het polijsten kunt u met de hand doen maar wordt aanbevolen met de polijstmachine.

De Heavy Gloss Renovator bevat een krijtmiddel die tijdens het polijsten steeds kleiner worden. De kleiner wordende korrels zorgen ervoor dat de glans toeneemt tot het gewenste niveau. Hierna kan het oppervlak gelijk beschermd worden met de UV15 Wax.

Polyester beschermen met de UV15 Boot Wax

De UV15 bootwax zorgt voor een langdurige bescherming gedurende het vaarseizoen.  Deze bootwax is licht vloeibaar en laat zich zeer eenvoudig aanbrengen met de speciale applicatiespons. Na het uitharden (ong 30 min) kunnen de waxresten afgenomen worden met een schone doek en wrijft u het oppervlak tot hoogglans.

Bekijk de producten bij deze blog!

Wat wit is, moet wit blijven!

Zorg dat polyester, gelcoat of gelakte oppervlakken langer wit blijven gedurende het vaarseizoen! De UV15-Wax heeft gedurende lange duurtesten, in samenwerking met Hagoort Sails, bewezen daadwerkelijk het beschermde oppervlak wit te houden.

Wat heeft u nog meer nodig?

Naast een polijstmiddel en een goede wax heeft u nog meer nodig. Het polijsten kan met de hand uitgevoerd worden, mits het om kleinere delen gaat of wanneer het polyester in goede staat verkeerd. Wanneer het om grote oppervlakken gaat, of oppervlakken die dof en verweerd zijn, adviseren wij het gebruik van een polijstmachine. Met een polijstmachine werkt u sneller en effectiever. Daarnaast is het uiteindelijke resultaat ook beter.

Wat heeft u nodig?

  1. Heavy Gloss Renovator 1 l (genoeg voor 80 meter²)
  2. UV15 Wax 1 l (genoeg voor 80 meter²)
  3. Polijstmachine met regelbaar toerental
  4. Polijstvacht 150mm
  5. Microvezeldoek voor verwijderen polijstresten
  6. Microvezeldoek voor uitpoetsen

Instructie voor gebruik

Bevestig de polijstvacht en klik hem vast met behulp van klitteband op de polijstmachine. Verdeel de polijstpasta op de polijstvacht. Doe dit niet te ruim! Vervolgens drukt u de polijstmachine op het te polijsten oppervlak en start de machine op het laagste toerental. Hiermee voorkomt u dat het polijstmiddel begint te spetteren.

Verdeel vervolgens het polijstmiddel gelijkmatig over een oppervlak van 50 x 50cm en voer het toerental iets op tot 1000 tot maximaal 1200 RPM. Oefen niet teveel druk uit op de polijstmachine en polijst niet te lang op een bepaald punt.  Belangrijk is dat u de polijstmachine en het polijstmiddel het werk laat doen!

Gebruik geen water tijdens het verwerken van het polijstmiddel. In tegenstelling tot het verkoelende effect welke dit geeft tijdens het schuren, zorgt water dat het polijstmiddel gaat spetteren wat weer leidt tot hoop frustratie vanwege het schoonmaken.

Of klik op een speciale blog die wij hebben geschreven wat betreft de polijstmachine “de beste polijstmachine voor de boot”

Zelf uw polyester boot polijsten

Polyester polijsten klinkt misschien als een hele uitdaging. Wees gerust, dit is het niet. Zorg dat u beschikt over de juiste producten en middelen. Met een kleine investering in de juiste producten, zorgt u ervoor dat het polyester polijsten u alleen tijd en een klein beetje energie kost.

Bent u van plan zelf te polijsten maar heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Wilt u meer lezen over het schuren, polijsten en beschermen van polyester? Lees dan ook de andere informatieve pagina’s:

Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *