Boot beschermen, Boot poetsen

Polyester boot onderhouden

Een polyester boot onderhouden is een regelmatig terugkerende bezigheid. Dit onderhoud varieert van een ‘simpele’ reiniging of een was met een bootshampoo tot het schuren / matteren, polijsten of repareren van polyester. Misschien dat er ooit een onderhoudsvrije polyester uitgevonden wordt, maar tot die tijd is het een terugkerend ritueel. Naast het regelmatig reinigen en wassen van het polyester, is deze na elk vaarseizoen toe aan een wat serieuzere onderhoudsbeurt. Hiermee bedoelen we dan het polijsten van polyester waarna deze opnieuw beschermd dient te worden door het aanbrengen van een wax met langdurige bescherming. Dit is overigens erg belangrijk omdat dit het polyester onderhoud na het volgende vaarseizoen aanzienlijk makkelijker maakt. De vervuiling hecht zich niet of nauwelijks.

Bekijk de producten bij deze blog!

Polyester verweert na verloop van tijd

Polyester verweert na verloop van tijd. Doordat de polyester boot blootgesteld wordt aan zout water, zure regen, UV-licht en andere invloeden, zie je na een vaarseizoen de glans afnemen. Het polyester wordt dof. Deze lichte verwering is duidelijk voelbaar ook wanneer je het polyester aanvoelt. Door de afname van de glans (verwering) is de boot ook kwetsbaarder voor aanhechting van vuil en de werking van water (vorst).

Een polyester boot onderhouden is belangrijk

Een polyester boot onderhouden is een belangrijke aangelegenheid, willen we de glans van het polyester optimaal hebben en houden. Het onderhouden bestaat uit verschillende fasen. Dit is afhankelijk van de staat waar het polyester in verkeerd. Kort samengevat zijn er een aantal handelingen uit te voeren. Dit zijn;

In de komende berichten gaan we dieper in op de bovengenoemde fasen. Welke producten kunt u het beste gebruiken voor het regelmatige onderhoud? Het reinigen en wassen van uw boot. En wat is belangrijk om te weten wanneer het polyester van uw boot dusdanig verweerd is dat matteren / schuren en polijsten noodzakelijk is? Belangrijke informatie met daarbij een goed advies voor het gebruik van de juiste professionele boot onderhoudsproducten.


Je las een blog van NuWatersport.nl

Deze blog is geschreven door Marcel van Straalen, bootliefhebber en site eigenaar van NuWatersport.nl. Leuk dat u op onze site bent!

Meer artikelen lezen zoals deze?

Benieuwd welk product geschikt is voor uw boot?

Beantwoord de vragen uit deze quiz en kom erachter!


Meer van onze producten bekijken?

Kies uit de 5 onderstaande categorieën voor al onze professionele reinigingsproducten voor uw boot. Levertijd van alle producten: Voor 21:00 besteld, volgende dag in huis

Gerelateerde artikelen

1 thoughts on “Polyester boot onderhouden

  1. Esther Holten schreef:

    Bedankt voor het delen van de onderhoudstips voor boten. Ik heb een motorboot die ook nagekeken moet worden voor de verkoop. Ik ga kijken welke aspecten ik moet nakijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *